12.5.22

Ο Μανιαδάκης ομολόγησε ότι έδινε στοιχεία στο FBI...



Όπως προκύπτει μάλιστα, η Novartis καταδικάστηκε στις ΗΠΑ και με βάση τα όσα κατέθεσε ο Ν. Μανιαδάκης στους Αμερικανούς αξιωματούχους.
Ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας στο σκάνδαλο Novartis Νίκος Μανιαδάκης φέρεται να παραδέχθηκε... ότι έδινε στοιχεία FBI για το σκάνδαλο Novartis, την ίδια στιγμή που στην Ελλάδα μιλούσε για σκευωρία.

Το παραπάνω αναφέρει το documentonews.gr, σημειώνοντας ότι ο Νίκος Μανιαδάκης προχώρησε σε αυτήν την ομολογία κατά τη διάρκεια της χθεσινής του κατάθεσης ενώπιον της ανακρίτριας του ειδικού δικαστηρίου Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου. Σημειώνεται ότι ο Ν. Μανιαδάκης κατέθεσε στην ανακρίτρια, έπειτα από σχετικό αίτημα του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη. 

Ειδικότερα, ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας φέρεται να μίλησε για συναντήσεις που είχε με ανθρώπους του FBI, τόσο στις ΗΠΑ, όσο και στην Αυστρία. Όπως προκύπτει μάλιστα, η Novartis καταδικάστηκε στις ΗΠΑ και με βάση τα όσα κατέθεσε ο Ν. Μανιαδάκης. 


Παράλληλα, ο Ν. Μανιαδάκης παραδέχθηκε τις επαφές του (και την ανταλλαγή μηνυμάτων) με τον Κ. Βαξεβάνη. Ωστόσο, έσπευσε να υποστηρίξει πως έλεγε υπερβολές, ενώ κι η ανακρίτρια δεν ρώτησε κάτι σχετικό με το θέμα αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: