4.5.22

Κρατά το «χαρτί» του ανασχηματισμού...


Έχετε ενημερωθεί εγκαίρως για την «κίτρινη κάρτα» του Κυριάκου Μητσοτάκη προς όσους υπουργούς του «αλληθωρίζουν» προς την εκλογική τους περιφέρεια, αλλά και την πρόθεσή του να στείλει μήνυμα προσήλωσης στο κυβερνητικό έργο επισκεπτόμενος τα υπουργεία. 

Πέραν αυτών, όμως, ο... πρωθυπουργός κρατά στα χέρια του και το «χαρτί» του ανασχηματισμού: με άλλα λόγια, έχει ήδη σχηματίσει μία αδρή άποψη για το ποιοι πρέπει να μείνουν και ποιοι να φύγουν από το υπουργικό συμβούλιο και όταν ο ίδιος αποφασίσει, θα ανασύρει αυτό το «χαρτί». 

Βεβαίως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει τουλάχιστον δύο λόγους που προς το παρόν δεν προχωρά σε καμία αλλαγή στο υπουργικό συμβούλιο: πρώτον, αν τυχόν προχωρούσε σε ανασχηματισμό τώρα, το ανακάτεμα της κυβερνητικής τράπουλας θα… χανόταν επικοινωνιακά μέσα στον ορυμαγδό της ακρίβειας, του πληθωρισμού και των διαρκών «ηλεκτροσόκ» σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. 

Δεύτερον, για να αποφασίσει τι κυβέρνηση θέλει να φτιάξει, θα πρέπει πρώτα να αποφασίσει πότε θα πάει σε εκλογές. Γιατί, άλλο πράγμα είναι ένα «σχήμα μάχης» για τις εκλογές και άλλο ένα υπουργικό συμβούλιο που θα προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις εμβαθύνοντας την κυβερνητική πολιτική…

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: