13.5.22

Το πόρισμα του ιατροδικαστή δείχνει κεταμίνη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας...



Θανατηφόρο δηλητηρίαση από την ουσία κεταμίνη φέρεται να καταγράφει το πόρισμα του ιατροδικαστή για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, με τις αρμόδιες αρχές να αναμένονται να ζητήσουν εκταφή της σορού.

Όπως αναφέρουν τοπικά μέσα της Πάτρας... ο θάνατος του παιδιού αποδίδεται στη μεγάλη δόση που έλαβε από τη συγκεκριμένη φαρμακευτική ουσία, ενώ στο πόρισμα καταγράφονται όλες οι εργαστηριακές εξετάσεις που έγιναν στην άτυχη ανήλικη.

Σύμφωνα με την έκθεση, ο ποσοτικός προσδιορισμός των ανιχνευθέντων ουσιών στο μεταθανάτιο δείγμα αίματος έδειξε ότι η συγκέντρωσης της κεταμίνης ήταν ίση με 6,5 mg/Ml. Η ευρεθείσα αυτή συγκέντρωση είναι στο εύρος σύμφωνα με τον ιατροδικαστή των συγκεντρώσεων του φαρμάκου σε δείγματα μεταθανάτιου αίματος θανατηφόρων περιστατικών που σχετίζονται με τη χρήση κεταμίνης.

Στα ούρα της κόρης της προφυλακισμένης Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη, ανιχνεύθηκε Κεταμίνη, valproic, acid, levetiracetam, phenoharbital, paracetamol, ibuprofen, baclofen, temazepam, nordazepam, clobazam και μεταβολίτη της (norclobazam).

Στις παρατηρήσεις της ιατροδικαστικής έκθεσης αναφέρονται τα εξής:

Σύμφωνα με το σχόλιο της τοξικολογικής εξέτασης η ανεύρεση ηωσινοφύλων και μονοκυττάρων με ηωσυνόφυλλα κοκκία, απαιτεί περαιτέρω διερεύνηση και συσχέτιση με το κλινικό ιστορικό, τους χορηγηθέντες φαρμακευτικούς ή άλλους παράγοντες και τα εν ζωή εργαστηριακά ευρήματα.

Τέλος όπως αναφέρει στο πόρισμα του ο ιατροδικαστής σε περίπτωση εκταφής θα ήταν σκόπιμη η λήψη τριχών για τον περαιτέρω έλεγχο χορήγησης ουσιών σε προγενέστερο του συμβάντος χρόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: