13.5.22

Αγνοούν το ΣτΕ, παρατείνουν το χάος!...


Η ενέργεια της κυβέρνησης να προχωρήσει σε νέο νόμο για την τηλεοπτική αδειοδότηση μπορεί να φαίνεται σαν κλείσιμο του ματιού προς τους ιδιοκτήτες των περιφερειακών καναλιών, που έχουν ζητήσει να μη γίνει δημοπρασία για τις άδειες προεκλογικά, στην πραγματικότητα ωστόσο... επιβάλλει  το καθεστώς ανομίας και χάους στην τηλεόραση και στερεί σίγουρα έσοδα από το Δημόσιο. 

Καταργεί στην πράξη τον ισχύοντα ν. 4512/2018, στον οποίο έχει προβλεφθεί η αδειοδότηση των ψηφιακών ραδιοφώνων, και αγνοεί την Ευρωπαϊκή Οδηγία για το Ψηφιακό Ραδιόφωνο, που έχει ενσωματώσει στην ελληνική νομοθεσία το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Επιπλέον, ενώ έχουν βάλει λουκέτο δεκάδες ραδιοφωνικοί αλλά και τηλεοπτικοί σταθμοί σε όλη τη χώρα, η κυβέρνηση διατηρεί και ενισχύει το καθεστώς ανομίας και χάους, καθώς υπάρχει η δυνατότητα κατάληψης κενών συχνοτήτων από επιτήδειους.

Παράλληλα, καταργείται de facto η υποχρέωση να δοθούν άδειες πανελλαδικής εμβέλειας για μη ενημερωτικούς σταθμούς, επιτρέποντας στο Μακεδονία TV να μην πληρώνει τέλη προς το Δημόσιο. Η κυβέρνηση πιστοποιεί επίσης την αναξιοπιστία της ανεξάρτητης αρχής του ΕΣΡ, το οποίο εκ του νόμου έχει την αρμοδιότητα να προκηρύξει τις περιφερειακές τηλεοπτικές άδειες, αλλά δεν το έχει πράξει μέχρι και σήμερα, αναμένοντας την απόφαση της κυβέρνησης για τον αριθμό των αδειών...

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: