8.5.22

Σολτς: Η Ουκρανία θα νικήσει, όπως η Ευρώπη επί των Ναζί...




Για παραποίηση της Ιστορίας κατηγορεί ο καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, στο διάγγελμά του για την 77ή επέτειο από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. 

Η Ουκρανία θα επικρατήσει της Ρωσίας, όπως... η ελευθερία επικράτησε της ναζιστικής δικτατορίας το 1945, τονίζει ο Σολτς, υπογραμμίζοντας ότι η «κληρονομιά της 8ης Μαΐου» για τη χώρα του πρέπει να είναι η διασφάλιση πως δεν θα υπάρξει ποτέ ξανά γενοκτονία ή τυραννία στην Ευρώπη. Το κεντρικό γερμανικό σύνθημα για τον ναζισμό («Ποτέ ξανά!») στη σημερινή κατάσταση δεν μπορεί παρά να σημαίνει ότι υπερασπιζόμαστε τη δικαιοσύνη και την ελευθερία στο πλευρό όσων δέχονται επίθεση και υποστηρίζουμε την Ουκρανία στο αγώνα της κατά του επιτιθέμενου, υπογραμμίζει ο καγκελάριος στο διάγγελμά του.

«Η Ουκρανία θα κερδίσει τον πόλεμο, η ελευθερία και η ασφάλεια θα θριαμβεύσουν - όπως ακριβώς η ελευθερία και η ασφάλεια θριάμβευσαν πριν από 77 χρόνια επί της ανελευθερίας, της βίας και της δικτατορίας», αναφέρει χαρακτηριστικά, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι ο Πούτιν δεν θα επικρατήσει σε αυτόν τον πόλεμο. 


Ο καγκελάριος μιλά ξεκάθαρα για «παραποίηση της ιστορίας και ντροπή» από πλευράς Πούτιν, αναφερόμενος στο ότι ο Ρώσος πρόεδρος εξισώνει τον δικό του «βάρβαρο επιθετικό πόλεμο» με τον αγώνα κατά του εθνικοσοσιαλισμού. Δηλώνει επίσης ότι ο Πούτιν «θέλει να υποτάξει την Ουκρανία, να καταστρέψει τον πολιτισμό και την ταυτότητά της».

Υπενθυμίζεται ότι ο Σολτς έχει δηλώσει επανειλημμένως την υποστήριξη της Γερμανίας στην Ουκρανία, ωστόσο οι διπλωματικές σχέσεις μεταξύ Βερολίνου και Κιέβου έχουν παγώσει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: