7.5.22

Φόρος τιμής στον Παύλο Φύσσα...


Ένα κόκκινο γαρύφαλλο στο μνημείο του Παύλου Φύσσα που δολοφονήθηκε από την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής άφησε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στο Κερατσίνι. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με μέλη και στελέχη του κόμματος, κράτησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αντιφασίστα μουσικού...

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρέθηκε στην αγορά της πόλης και είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με εργαζομένους, εμπόρους, συνταξιούχους, νέους και νέες. Να αφουγκραστεί τις αγωνίες τους και να ακούσει τα παράπονά τους.

Οι εκρηκτικές αυξήσεις στα τιμολόγια των παρόχων ενέργειας απασχολούν σχεδόν το σύνολο των πολιτών που βλέπουν το μηνιαίο εισόδημά τους να συρρικνώνεται.

«Εννιά μήνες τώρα προειδοποιούμε ότι η αισχροκέρδεια στην ενέργεια θα οδηγήσει την κοινωνία σε μεγάλη κρίση. Εννιά μήνες τώρα η κυβέρνηση μας χλευάζει, μας αποκαλεί λαϊκιστές και προβλέπει διαρκώς ότι το φαινόμενο της ακρίβειας θα είναι παροδικό. Σήμερα, έντρομος από την κοινωνική οργή ο κ. Μητσοτάκης προχωρεί σε κάποια μέτρα, τα οποία όμως στην ουσία δεν αγγίζουν τον μηχανισμό της αισχροκέρδειας. Και την επιδοτούν, αυτή τη φορά όχι από τους λογαριασμούς αλλά από το ταμείο, δηλαδή από τα λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων» δήλωσε κατά τη διάρκεια της περιοδείας του και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «τάζει αναδρομικά 600 ευρώ, τη στιγμή που τα αναδρομικά που θα δώσει αποδεικνύεται πως είναι 280 εκατ. ευρώ για 4,2 εκατ. καταναλωτές».

Ο Αλ. Τσίπρας εκτίμησε πως «όταν τον Ιούνιο, θα έρθει η ώρα οι καταναλωτές να ανοίξουν τους λογαριασμούς τους, θα αποκαλυφθεί η απάτη. Και τότε η οργή θα γίνει ακόμα μεγαλύτερη».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έβαλε στο στόχαστρο του τόσο τον Κυρ. Μητσοτάκη όσο και τη Νέα Δημοκρατία και όπως είπε «παρά τα ψευδεπίγραφα συνθήματά τους, δεν είναι δίπλα στους πολίτες. Είναι δίπλα στα καρτέλ, δίπλα στην αισχροκέρδεια, δίπλα στην ολιγαρχία, δίπλα στα γαλάζια golden boys που θησαυρίζουν. Είναι δίπλα στα μεγάλα συμφέροντα, αλλά απέναντι στις μεγάλες κοινωνικές ανάγκες. Στους μισθωτούς, στους συνταξιούχους, στους ανέργους, στους ελεύθερους επαγγελματίες, στους νέους ανθρώπους».

Κλείνοντας εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «η μοναδική προοπτική να στηριχθεί η κοινωνία είναι η πολιτική αλλαγή» και κάλεσε όλους τους πολίτες «να ενισχύσουν τη δύναμη της ελπίδας, τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία συμμετέχοντας την άλλη Κυριακή ενεργά στις εσωκομματικές διεργασίες.

Ο πρώην πρωθυπουργός έγινε δέκτης παραπόνων πολλών πολιτών που τα βγάζουν δύσκολα πέρα έχοντας να παλέψουν με τον πενιχρό μισθό τους τις υπέρογκες αυξήσεις.

Το σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απάντησε στις δηλώσεις του Αλ. Τσίπρα ως εξής:

«Ο κ. Τσίπρας, μετά τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού για δραστικότατη μείωση του κόστους ενέργειας, έμεινε γυμνός από επιχειρήματα και πολιτικά άοπλος. Το πολύ της απόγνωσης τον οδηγεί σε ασυναρτησίες και άρνηση αποδοχής του προφανούς - ότι τα μέτρα της Κυβέρνησης απαντούν πειστικά στις επιπτώσεις της κρίσης και ανακουφίζουν κοινωνία και επιχειρήσεις. Ο ελληνικός λαός δεν πείθεται από τα "Tsipronomics" και τις αλχημείες που μηχανεύεται ο κ. Τσίπρας, για να μην παραδεχθεί τα αυτονόητα.»






Δεν υπάρχουν σχόλια: