11.5.22

Μαραθώνια κατάθεση Μανιαδάκη στον Άρειο Πάγο...



Για σχεδόν εννέα ώρες κατέθετε, την Τετάρτη, στον Άρειο Πάγο ενώπιον της ανακρίτριας του ειδικού δικαστηρίου, Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου, ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας στο σκάνδαλο Novartis, Νίκος Μανιαδάκης.

Σύμφωνα με το... documentonews.gr η ανακρίτρια έκανε δεκτό το αίτημα του Κώστα Βαξεβάνη, να καλέσει τον Νίκο Μανιαδάκη για κατάθεση, ωστόσο εξακολουθεί να αρνείται την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση μεταξύ του δημοσιογράφου και του πρώην προστατευόμενου μάρτυρα.

Ο Νίκος Μανιαδάκης πέρασε τις πόρτες του Αρείου Πάγου περίπου στις 10:30 το πρωί της Τετάρτης και αποχώρησε λίγα λεπτά πριν τις 19:30, χωρίς να κάνει δηλώσεις.


Ο εκδότης του Documento προσκόμισε στην ανακρίτρια απομαγνητοφωνημένους διαλόγους του με τον Ν. Μανιαδάκη ο οποίος φέρεται ότι τον ενημέρωνε για συναντήσεις του με τον κεντρικό τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα. Σύμφωνα με όσα φέρεται να έχει πει ο Ν. Μανιαδάκης στον Κ. Βαξεβάνη, ο Γ. Στουρνάρας, τον φώναξε στο γραφείο του και τον απείλησε, λέγοντάς του ότι «ή θα είσαι μαζί μας όταν γίνουμε κυβέρνηση ή θα αλλάξουμε το νομικό καθεστώς και θα σε γ@μήσουμε».

Ο Ν. Μανιαδάκης υπήρξε ένας από τους προστατευόμενους μάρτυρες έχοντας την κωδική ονομασία «Γιάννης Αναστασίου», ιδιότητα την οποία απεμπόλησε και κατέστη κατηγορούμενος, οπότε άρχισε να μιλά για «σκευωρούς της Novartis». Φυσικά, όλα αυτά ήρθαν μετά την αποτυχημένη προσπάθειά του να φύγει με την οικογένειά του στο εξωτερικό τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν οι Αρχές της χώρας μας τον σταμάτησαν στην κυριολεξία στο παρά πέντε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Στα τέλη του προηγούμενου έτους (18/10) το Δικαστικό Συμβούλιο με απόφαση του και με ανάλογη εισαγγελική εισήγηση, τον απάλλαξε από την κατηγορία που απήγγειλε πριν τρία χρόνια εναντίον του η Εισαγγελία Διαφθοράς. Η κατηγορία αφορούσε εικαζόμενο χρηματισμό αξιωματούχων από τη φαρμακοβιομηχανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: