12.5.22

Μαρτυρίες «καίνε» τον Λιγνάδη...


Ο ιδιοκτήτης των ενοικιαζόμενων δωματίων της Επιδαύρου επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα της φωτογραφίας που απεικονίζει τον κατηγορούμενο Δημήτρη Λιγνάδη μαζί με τον μηνυτή του και έναν φίλο του σε μπαλκόνι του συγκροτήματος ενοικιαζόμενων δωματίων, όπου καταγγέλλει ο μηνυτής ότι βιάστηκε το καλοκαίρι του 2015 σε ηλικία 17 ετών. Τη φωτογραφία είχε... προσκομίσει στο δικαστήριο ο φίλος του μηνυτή μαζί με άλλες πέντε φωτογραφίες από το ταξίδι τους στην Επίδαυρο.

Ο ιδιοκτήτης αναγνώρισε τη θέα από το μπαλκόνι τού πάνω ορόφου και το πιάτο της δορυφορικής τηλεόρασης που διακρίνεται και τοποθέτησε τη φωτογραφία πριν από το 2017, όταν ανακαινίστηκαν τα δωμάτια και απέκτησαν το όνομα «Seascape». Είπε ότι θυμάται τον κατηγορούμενο να επισκέπτεται το ξενοδοχείο ή το εστιατόριο την περίοδο μέχρι το 2005, αλλά δεν τον θυμάται την επίμαχη περίοδο ούτε έχει καταγραφεί η τυχόν παρουσία του, αφού οι κρατήσεις γίνονταν τηλεφωνικά, τα ονόματα σημειώνονταν σε ημερολόγιο το οποίο το πετούσε στο τέλος της σεζόν και αποδείξεις δεν κόβονταν πάντα. Είπε επίσης ότι ρώτησε την υπάλληλο της καθαριότητας η οποία του είπε πως δεν θυμάται να δίνει τα κλειδιά στον κατηγορούμενο, παραδέχτηκε ωστόσο ότι μπορεί να μη θυμάται καλά.

Είπε επίσης ότι τα δωμάτια ήταν τότε σε οικονομική τιμή και κατέλυαν συνήθως οι ηθοποιοί του χορού από τις τραγωδίες στο αρχαίο θέατρο, γεγονός που οδήγησε τον συνήγορο υπεράσπισης Αλέξη Κούγια να διαπιστώσει ότι πήγαιναν «οι χορευτές» ή άνθρωποι χωρίς οικονομική ευμάρεια. Ως προς τον σκηνοθέτη και ηθοποιό Κώστα Φιλίππογλου, ο οποίος έχει καταθέσει ότι την ημέρα του καταγγελλόμενου βιασμού είδε τον κατηγορούμενο μαζί με τους δύο νεαρούς στο μπαλκόνι καθώς πήγαινε στο αυτοκίνητο και ότι δύο φίλοι του ήρθαν τετ α τετ μαζί τους και τον χαιρέτησαν, ο κ. Κούγιας είπε ότι ο κ. Φιλίππογλου έχει «ακραίες σκηνοθετικές απόψεις» και ότι τον διαψεύδει η κατάθεση του ιδιοκτήτη, καθώς δεν είναι ορατό το μπαλκόνι από τα δωμάτια του ισογείου.

Η έδρα έχει απορρίψει το αίτημα του εισαγγελέα να προσέλθουν στο δικαστήριο να καταθέσουν οι άνθρωποι από την παρέα του κ. Φιλίππογλου, ενώ χτες επιφυλάχθηκε σχετικά με το αίτημα της υπεράσπισης να γίνει αυτοψία στα ενοικιαζόμενα δωμάτια. Ο συνήγορος υπεράσπισης σημείωσε πως «η φωτογραφία δεν αποδεικνύει ότι έμεινε εκεί ο κατηγορούμενος», αλλά μπορεί να συναντήθηκε τυχαία με τους δύο νεαρούς στο μπαλκόνι και να έβγαλαν φωτογραφία, μιλώντας για «κατασκευασμένες φωτογραφίες από αδίστακτους ανθρώπους».

Στην κατάθεσή του από την άλλη κατηγορία βιασμού, του Αιγύπτιου Αλί το 2011 στο σπίτι του κατηγορουμένου, ο φίλος του μηνυτή είπε για τις φορές που είχαν συναντήσει τον Δημήτρη Λιγνάδη στο αεροδρόμιο, στο Ολυμπιακό Χωριό και στην παράσταση Amadeus, μετά την οποία τους κάλεσε στο σπίτι του και τους πρόσφερε αλκοόλ και χασίς, προτείνοντάς τους να πάνε στην κρεβατοκάμαρα να κάνουν παρτούζα. Ο μάρτυρας είπε ότι διαισθανόταν πως είναι επικίνδυνος και ότι ήταν νηφάλιος και έτσι επέμεινε να σηκωθούν να φύγουν από το σπίτι.

Ως προς τις διαφορές στον χρόνο των συναντήσεων μεταξύ των καταθέσεων, ο μάρτυρας απάντησε ότι «τα θυμάμαι συμπυκνωμένα γιατί ήμουν μικρός». Η υπεράσπιση ζήτησε από το δικαστήριο να μεταβιβάσει τα πρακτικά στον εισαγγελέα, καθώς προτίθεται να καταθέσει μήνυση για ψευδή κατάθεση και συκοφαντική δυσφήμηση, όπως το έχει κάνει και με άλλους μάρτυρες...

Δημήτρης Αγγελίδης

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: