12.4.22

Τι καταλαβαίνετε;...


Οι ειδήσεις στο διαδίκτυο γράφονται κάποιες φορές, μάλλον συχνές, άρπα κόλλα –με ταχύτητα από τους αντιγραφείς επικολλητές που είναι βιαστικοί για να  ετοιμάσουν την επόμενη ανάρτηση. Διαβάστε υπομονετικά το απόσπασμα από ρεπορτάζ που προσπαθεί να μας δώσει την ακριβή εικόνα τού φονικού στην Τήνο, όπου... 52χρονος αγιογράφος δολοφονήθηκε από 93χρονο γείτονά του:

«Ο 52χρονος βγήκε από το σπίτι του, κοντά στο 2ο Δημοτικό Σχολείο για να πετάξει τα σκουπίδια. Ο δράστης είχε βγει στην αυλή και παραμόνευε. Ο διευθυντής της Σχολής Αγιογραφίας, περπατά περίπου 10 -20 μέτρα και συναντά τον ιεροψάλτη όπου αρχίζουν να συζητούν. Το θύμα αφήνει τη σακούλα με τα απορρίμματα στον κάδο και μαζί επιστρέφουν προς το σπίτι του αγιογράφου. Ο δράστης παίρνει τη μηχανή του και φεύγει και ο 52χρονος μπαίνει στο αυτοκίνητο του. Τότε πετάγεται μπροστά του ο δράστης, κολλάει την κάνη του δίκανου στο παράθυρο και πυροβολεί δυο φορές. Οι σφαίρες βρίσκουν στο κεφάλι το θύμα και ο θάνατος του είναι ακαριαίος».

Τι καταλάβατε; Πώς ερμηνεύετε τους παρακάτω γρίφους;

1. Πώς εμπλέκεται ο ιεροψάλτης, για τον οποίο ουδείς λόγος έχει γίνει σε όλο το άλλο κείμενο;

2. Το θύμα βγαίνει από το σπίτι του, περπατά 10-20 μέτρα, συναντά τον ιεροψάλτη και επιστρέφουν μαζί προς το σπίτι του.

3. Ο δράστης, που κρυβόταν στην αυλή του, παίρνει τη μηχανή του (μηχανή ο 93χρονος;) και φεύγει.

4. Το θύμα μπαίνει στο αυτοκίνητό του και μετά ο δράστης (αυτός που κρυβόταν, αλλά είχε πάρει τη μηχανή του και είχε φύγει) πετάγεται μπροστά του με την καραμπίνα και τον σκοτώνει.

Είναι από εκείνα τα κείμενα που ο δημοσιογράφος τα γράφει, τα δημοσιεύει και μετά τηλεφωνεί σε έναν προς έναν τους αναγνώστες και εξηγεί τι εννοεί. 

Η εξήγηση

Βέβαια, ακολουθώντας τη διαδρομή της είδησης στα άπειρα κανάλια τού διαδικτύου, βρίσκεις την εξήγηση της ακαταλαβίστικης παραγράφου. Το απόσπασμα που δημοσιεύουμε το πήραν από μεγάλο σάιτ όπου υπήρχε πλήρης περιγραφή. Σύμφωνα με την πρακτική τού κόπι πέιστ στη διαδικτυακή δημοσιογραφία, κόπηκαν λέξεις, προστέθηκαν άλλες, διαφοροποιήθηκαν μερικές, αλλά ο σκελετός έμεινε ο ίδιος –έστω και ακρωτηριασμένος. Μεταξύ άλλων από βιασύνη τού κοπτοράπτη γράφτηκε ότι αυτός που πήρε τη μηχανή του και έφυγε ήταν ο δράστης, αλλά όπως αναφέρεται στο αρχικό κείμενο ήταν ο ιεροψάλτης.  Και μετά αρχίσαμε να ψαχνόμαστε...

harddog-sport.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: