19.4.22

Πού ποντάρει για τις εκλογές...


Το κύμα ακρίβειας που σαρώνει την αγορά είναι που ανησυχεί όσο τίποτε άλλο την κυβέρνηση στην παρούσα φάση. Κυβερνητική πηγή με την οποία... συνομιλούσα χθες παραδέχθηκε πως στην παρούσα συγκυρία καμία μεταρρύθμιση δεν αγγίζει την κοινωνία και πως όλες οι κυβερνητικές δυνάμεις επικεντρώνονται στο πώς θα ελαφρυνθούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις από το κύμα ακρίβειας που σαρώνει την αγορά. Τα βλέμματα λοιπόν στρέφονται στις ανακοινώσεις για την αύξηση στον κατώτατο μισθό που σύμφωνα με πληροφορίες θα υπερβαίνει το ύψος του πληθωρισμού και θα κυμανθεί μεταξύ 6% και 7%.

Η σχετική εισήγηση έχει γίνει από το υπουργείο Εργασίας όμως οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από το πρωθυπουργικό γραφείο που μαθαίνω πως ασχολείται με το θέμα με προτεραιότητα. Σε ό,τι αφορά τις ελαφρύνσεις σε λογαριασμούς, στην κυβέρνηση περιμένουν τα καλά νέα από την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, ταυτόχρονα όμως δουλεύουν και το κυβερνητικό σχέδιο ελαφρύνσεων που λογικά θα λειτουργήσει συμπληρωματικά.

Οι αυξήσεις στις συντάξεις «κλειδί» για τις εκλογές
Η ίδια πηγή με την οποία συνομίλησα μου παραδέχθηκε πως όποια σκέψη υπάρχει για εκλογές πριν το 2023 δεν έχει μεγάλες πιθανότητες υλοποίησης, καθώς φέτος ο Νόμος προβλέπει αύξηση στις συντάξεις που κυμαίνονται στο μέσο όρο της αύξησης πληθωρισμού και οικονομικής μεγέθυνσης. Εάν αυτό το ποσοστό αγγίξει το 4%, θα είναι ένα καλό πλεονέκτημα για εκατομμύρια συνταξιούχους που θα δουν για πρώτη φορά αύξηση στη σύνταξή τους εδώ και 14 χρόνια...

Ο Μαξιμιλιανός

reader.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: