8.4.22

Δεν έπεσε στην παγίδα Κούγια...


...ο μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη Λιγνάδη...

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη επιχείρησε ξανά να αντιστρέψει τους ρόλους, βάζοντας τα θύματα να απολογούνται για τις πράξεις τους.
Συνεχίστηκε σήμερα στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κατηγορείται για βιασμούς ανήλικων και νεαρών ανδρών... 

Ειδικότερα σήμερα, ο δεύτερος μάρτυρας κατηγορίας (αιγυπτιακής καταγωγής, που καταγγέλλει βιασμό από τον Δ. Λιγνάδη το καλοκαίρι του 2015 στην Επίδαυρο) απάντησε ξεκάθαρα σε όλες τις ερωτήσεις του συνηγόρου υπεράσπισης, Αλέξη Κούγια, χωρίς καμία διάθεση να απολογηθεί για τις δικές του επιλογές ή πράξεις – και χωρίς ασφαλώς να μετατραπεί σε κατηγορούμενο ο ίδιος, όπως επιδίωξε για άλλη μια φορά ο Αλέξης Κούγιας. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι όλες οι προσπάθειες του συνηγόρου υπεράσπισης να «στριμώξει» τον 25χρονο (σήμερα) μάρτυρα έπεσαν στο κενό. Ακόμα κι όταν ο Αλ. Κούγιας –ούτε λίγο ούτε πολύ– επιχείρησε να προβεί σε αναπαράσταση του βιασμού του μάρτυρα, προσεγγίζοντάς τον και ακουμπώντας τον. Πολιτική αγωγή και ακροατήριο αντέδρασαν, φωνάζοντας για κακοποιητική κίνηση του συνηγόρου υπεράσπισης. 

Από την πλευρά του ο μάρτυρας επισήμανε ότι δεν έχει πρόβλημα να δείξει πως έγινε ο βιασμός, αρκεί ο συνήγορος να βρίσκεται σε απόσταση και να μην τον ακουμπάει.  Όταν η έδρα παρενέβη, ο δικηγόρος συνέχισε τις προκλητικές ερωτήσεις προς τον μηνυτή, χωρίς ωστόσο να καταφέρει κάτι αποτελεσματικό για τον πελάτη του. 

Επίσης, ο Αλέξης Κούγιας κατέφυγε σε άλλη μια εκδοχή σκευωρίας, μιλώντας για σκηνοθέτη που μισεί τον Δ. Λιγνάδη και που πολιτικοποίησε την υπόθεση για να του κάνει κακό. 

Από την πλευρά του ο 25χρονος μάρτυρας κατηγορίας σημείωσε μεταξύ άλλων ότι ήταν πράγματι αγχωμένος και φοβισμένος την περίοδο πριν καταγγείλει τον βιασμό του, καθώς και πως αισθάνθηκε ότι ήθελε πάρα πολύ να το κάνει όταν διάβασε στα μέσα δικτύωσης όσα κυκλοφορούσαν για τον Δ. Λιγνάδη. 

Η δίκη θα συνεχιστεί τη Δευτέρα 11 Απριλίου.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: