20.4.22

Συνεδρίαση πριν από τον οβελία...


Μπορεί η Βουλή λόγω Μεγάλης Εβδομάδας να υπολειτουργεί και οι βουλευτές των περισσότερων κομμάτων να αναχωρούν σταδιακά για τις... εκλογικές τους περιφέρειες, όπου θα περάσουν τις ημέρες του Πάσχα, ωστόσο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. επιλέγει για τους δικούς του βουλευτές την εργασιοθεραπεία. Πριν από τις ευχές για «Καλή Ανάσταση», ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκαλεί σήμερα Μεγάλη Τετάρτη την Κοινοβουλευτική Ομάδα (14.30 μέσω τηλεδιάσκεψης) προκειμένου να θέσει ενώπιον των μελών της τα κεντρικά θέματα της επικαιρότητας, να ιεραρχήσει τα προτάγματα της Χαριλάου Τρικούπη, αλλά και να ενημερώσει για τους στόχους του επικείμενου συνεδρίου του Μαΐου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Εφ.Συν.», ο κ. Ανδρουλάκης αναμένεται να δώσει έμφαση στη στρατηγική του κόμματος, με βάση όσα έχει ξεκαθαρίσει σε όλες τις πρόσφατες συνεντεύξεις του περί πολιτικής αυτονομίας και τακτικής πρώτου γύρου με αδιαπραγμάτευτους όρους για τη συγκρότηση κυβέρνησης, να έχει σοσιαλδημοκρατικό κορμό και πρόσωπο πρωθυπουργού εκτός Μητσοτάκη-Τσίπρα. Οπως θα εξηγήσει, Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ μεταφέρουν σκοπίμως τη συζήτηση σε αυτά τα ζητήματα αντί μιας ουσιαστικής συζήτησης με προγραμματικό χαρακτήρα, με σκοπό να μεταφέρουν την πολιτική πίεση στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. να διαλέξει πλευρά και να το «εγκλωβίσουν».

Δεν είναι άλλωστε τυχαίες, παρατηρούν συνομιλητές του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ., οι επιθέσεις που δέχεται από κέντρα και πρόσωπα προσκείμενα σε Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ τόσο λόγω της στάσης που κρατά αλλά και του γεγονότος ότι το κόμμα διατηρεί τα διψήφια ποσοστά του.

Για τον λόγο αυτό, ο κ. Ανδρουλάκης θα καλέσει τους βουλευτές του να προτάσσουν τις προγραμματικές θέσεις του κόμματος για τα ζητήματα που «καίνε» την κοινωνία, να εκφράζονται δημοσίως με ενιαία γραμμή και να αποφεύγουν τις προσωπικές απόψεις και τις κακοφωνίες επί υποθέσεων που αποτελούν βούτυρο στο ψωμί κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το συνέδριο
Τη σημερινή συνεδρίαση θα απασχολήσει, τέλος, η προετοιμασία του συνεδρίου που έχει προγραμματιστεί για τις 20 Μαΐου, ενώ θα προηγηθεί στις 8 του ίδιου μήνα η εκλογή δημοτικών και νομαρχιακών οργανώσεων σε όλη την Ελλάδα, συνέδρων αλλά και η ανοιχτή ψηφοφορία για το όνομα του φορέα. Στην κατεύθυνση αυτή πρόκειται να γίνει γνωστή στους βουλευτές και η σχετική εγκύκλιος για τις επίμαχες διαδικασίες.

Στις 12 το μεσημέρι ο Νίκος Ανδρουλάκης θα παραδώσει την ιατροφαρμακευτική βοήθεια που συγκέντρωσε το ΠΑΣΟΚ για τον ουκρανικό λαό στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο ΣΕΦ στο Φάληρο, όπου συλλέγεται η ανθρωπιστική βοήθεια από τις διπλωματικές αρχές της Ουκρανίας στη χώρα μας...

Δημήτρης Κουκλουμπέρης

Η Εφημερίδα των Συντακτών

Δεν υπάρχουν σχόλια: