8.4.22

«Μαρτυριάρης»...


Στην Ελλάδα έχει διαμορφωθεί μία παράδοση: να μαθαίνουμε τις πολιτικές εξελίξεις από τους εκάστοτε διπλωματικούς εκπροσώπους των ΗΠΑ. 

Το ’93 μάθαμε από τον τότε πρέσβη πότε θα γίνονταν εκλογές, ενώ δύο χρόνια αργότερα μάθαμε από τον επιτετραμμένο της αμερικανικής πρεσβείας την συνομολόγηση της... Ενδιάμεσης Συμφωνίας στο Μακεδονικό, με το όνομα «πΓΔΜ». 

Τώρα, είναι η ώρα να μάθουμε τις επόμενες… αγορές μας στα εξοπλιστικά προγράμματα, καθώς ο απερχόμενος πρέσβης των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ, επιχειρώντας κατά την άσκηση «Ωρίων» να διασκεδάσει τις ανησυχίες για την επαναπροσέγγιση της Ουάσινγκτον με την Άγκυρα, είπε κάποιες κουβέντες… παραπάνω: επισήμανε, μ’ άλλα λόγια, ότι δεν πρέπει η Αθήνα να ανησυχεί για την επανένταξη της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-16, καθώς εμείς θα αγοράσουμε… καλύτερα μαχητικά: 

«Η Ελλάδα και οι ΗΠΑ προχωρούν μπροστά στο πρόγραμμα των F-35», επισήμανε χαρακτηριστικά ο Πάιατ, «ξεχνώντας», όμως, ότι η κυβέρνηση ουδέποτε έχει παραδεχθεί δημοσίως ότι είναι ώριμες οι συζητήσεις για την αγορά του αμερικανικού μαχητικού 5ης γενιάς. 

Με άλλα λόγια, ενώ όλα έδειχναν ότι με τα 24 Rafale ξεμπερδέψαμε, φαίνεται ότι… «λεφτά υπάρχουν» και για τα F-35…

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: