7.4.22

Σιγά μην έκαναν στάση εργασίας ο ΣΚΑΙ...


...κι ο χιουμορίστας Βουλαρίνος...

Δηλαδή σε περίπτωση που παιζόταν στο στοίχημα το αν θα απεργούσε χθες ο Σκάι –αν θα έκανε στάση εργασίας για την ακρίβεια– τι απόδοση θα είχε το «Δεν θα απεργήσει;» Μηδενική! 

Αλλά από περιέργεια, καθώς οδηγείς, βάζεις τη ραδιοφωνική συχνότητα 100,3 στις 12 παρά κάτι το μεσημέρι, ακούς τον Δημήτρη Οικονόμου να σε... αποχαιρετά γιατί είναι, λέει, στον σταθμό από τις 4 τη νύχτα (διπλονυχτοκάματο ο άνθρωπος), περιμένεις να πάει ακριβώς 12 να δεις μήπως γίνει η απεργιακή έκπληξη του αιώνα, αλλά ακολουθεί περίπου δεκάλεπτο δελτίο ειδήσεων, περιλαμβανομένου του καιρού, και μετά παραδίδεται το μικρόφωνο στον πιο κατάλληλο για να κάνει ποδαρικό στην απεργοσπασία τής ημέρας και να διακωμωδήσει την κινητοποίηση. Τον λόγο παίρνει ο Μάνος Βουλαρίνος!

Ο οποίος Βουλαρίνος αρχίζει με σχόλιο για την τραγική είδηση που είχε βγει πριν από λίγη ώρα: την πυρκαγιά το νοσοκομείο Παπανικολάου από τσιγάρο που –όπως έλεγαν οι πρώτες πληροφορίες– είχε ανάψει ασθενής μέσα σε δωμάτιο. 

Ο σχολιαστής αποφαίνεται, εξ αυτού, ότι είμαστε τριτοκοσμική χώρα, ενώ –θα αναρωτηθείς εσύ– από συνδικαλιστική άποψη όταν  αγνοούνται οι εντολές των σωματείων, είμαστε ανεπτυγμένοι Δυτικοί; 

Αμέσως μετά ο μεγαλύτερος χιουμορίστας των μίντια, με τον οποίο γελάς μέχρι λιποθυμίας, αρχίζει το κέντημα. Λέει ότι για να κάνεις απεργία πρέπει να έχεις αίτημα, ότι πρόκειται για μια συνδικαλιστική επίδειξη, ότι είναι μια κατάθεση στους εργατοπατέρες, ότι «οι αληθινά εργαζόμενοι» που θέλουν να πάνε στη δουλειά τους παίρνουν ταξί και αυτούς ποιος θα τους πληρώσει κ.ά.  

Φτάνουν αυτά; Προφανώς θα είπε και άλλα στη διασκεδαστική ωρίτσα του, αλλά αρκετά άκουσες. Γυρίζεις το ραδιόφωνο του αυτοκινήτου στα τραγούδια –μην κάνεις και καμιά στραβοτιμονιά…  

harddog-sport.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: