4.4.22

Στέλνουν το στρατό στην Σανγκάη...


...για τη διεξαγωγή τεστ στον πληθυσμό της...
Την κινητοποίηση χιλιάδων στρατιωτών αποφάσισε η κυβέρνηση της Κίνας προκειμένου να πραγματοποιηθεί η μεγάλη επιχείρηση ανίχνευσης του ιού στην κοινότητα των 26 εκατομμυρίων κατοίκων της Σανγκάης, τη στιγμή που... η μητρόπολη εξακολουθεί να βρίσκεται σε lockdown.
Η Κίνα έστειλε στρατό και χιλιάδες υγειονομικούς στην Σανγκάη προκειμένου να διαθέσουν τις δυνάμεις τους στην μεγάλη επιχείρηση διεξαγωγής τεστ Covid στα 26 εκατομμύρια κατοίκους της πόλης, καθώς τα κρούσματα κατέγραψαν αυξητική τάση και σήμερα, ενώ η χώρα προβαίνει σε μια από τις μεγαλύτερες υγειονομικές επιχειρήσεις στην ιστορία της μετά την εμφάνιση του πρώτου κύματος στην Ουχάν.

Ορισμένοι κάτοικοι ξύπνησαν τα χαράματα για να υποβληθούν σε διαγνωστικά τεστ από υγειονομικούς με στολές στα συγκροτήματα κατοικιών που μένουν, πολλοί περιμένοντας στις ουρές με τις πιτζάμες τους, τηρώντας την απαραίτητη απόσταση των δύο μέτρων.

Ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός έστειλε χθες 2.000 μέλη ιατρικού προσωπικού από το στρατό, το ναυτικό και τις κοινές δυνάμεις υλικοτεχνικής υποστήριξης στην Σανγκάη, σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας των ενόπλων δυνάμεων.
Περισσότεροι από 10.000 υγειονομικοί από επαρχίες, όπως η Τζιανγκσού, η Τζεζιάνγκ και το Πεκίνο έφτασαν στην Σανγκάη, σύμφωνα με πληροφορίες των κρατικών μέσων ενημέρωσης.

Η Σανγκάη, η οποία επέβαλλε λοκντάουν σε δύο στάδια στις 28 Μαρτίου το οποίο διευρύνθηκε ώστε να κρατήσει σχεδόν όλους τους κατοίκους στα σπίτια τους, ανακοίνωσε 8.581 ασυμπτωματικά και 425 συμπτωματικά κρούσματα χθες.

Παρόλο που ο αριθμός των κρουσμάτων δεν είναι ανάλογος των μολυσματικών επιπέδων των μεγάλων μητροπόλεων παγκοσμίως, η πόλη αυτή αποτελεί μία δοκιμή για την εφαρμογή της στρατηγικής «μηδενικών κρουσμάτων» της Κίνας που στοχεύει στην εξάλειψη του ιού, χρησιμοποιώντας μέσα όπως τα τεστ, η ιχνηλάτηση και η καραντίνα για όλα τα θετικά περιστατικά κορονοϊού και τις στενές επαφές τους.

Να σημειωθεί ότι η γιγάντιας κλίμακας επιχείρηση πραγματοποιείται παραμονή της ημερομηνίας κατά την οποία η Σανγκάη είχε ανακοινώσει αρχικά ότι θα άρει το λοκντάουν στην πόλη.

Η Κίνα επιχειρεί να επιταχύνει τον έλεγχο των ληφθέντων δειγμάτων σε μαζική κλίμακα, χρησιμοποιώντας κατά κύριο λόγο μια πρακτική συλλογικής ανάλυσης τεστ, διαδικασία κατά την οποία αναμιγνύονται έως και 20 δείγματα επιχρίσματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: