8.4.22

Ανοιγμα... απρόσμενο!...


Ανοιγμα προς τον ΣΥΡΙΖΑ, εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2023, από τον Γ. Σγουρό! Ο πρώην περιφερειάρχης σε συνέντευξή του (ΝΕΤ24) μίλησε για την ανάγκη προγραμματικής σύγκλισης των δημοκρατικών δυνάμεων της Περιφέρειας Αττικής ή, αλλιώς, τη «ζεύξη Ρίου-Αντιρρίου», όπως τη χαρακτήρισε. 

Οι παρατάξεις... Γ. Σγουρού και Ρ. Δούρου (μαζί και η υπόλοιπη αντιπολίτευση που ανήκει στην Αριστερά) προσδιορίζονται ως η δημοκρατική αντιπολίτευση του περιφερειακού συμβουλίου, επομένως ο πρώην περιφερειάρχης είναι σαφές ότι απευθύνεται κυρίως προς την αξιωματική αντιπολίτευση. 

Αν και δηλώνει πρόθυμος να είναι επικεφαλής, ταυτόχρονα αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι και απλός υποψήφιος. «Είναι ανάγκη να απαλλαγούμε από τον Τραμπ της Αττικής, την κακοδιοίκηση, τις απευθείας αναθέσεις», μας λένε συνεργάτες του.

Και την ίδια στιγμή που προβαίνει σε ανοίγματα, ο Γ. Σγουρός έρχεται να θέσει και υψηλούς στόχους για τον Ν. Ανδρουλάκη: «Πρέπει να βάλει τον πήχη στο 20%. Αν δεν πάρει 20%, δεν θα μπορεί να είναι ρυθμιστής. Θα τον αφαιμάξουν», είπε στην ίδια συνέντευξη. 

Μάλλον έρχεται να βάλει σκοπίμως ψηλά τον πήχη με το υπερφίαλο (ακόμα και για φανατικούς υποστηρικτές του ΚΙΝ.ΑΛΛ.) ποσοστό, προετοιμάζοντας μια στρατηγική εσωτερικής κριτικής. Μήπως έτσι εξηγείται και το άνοιγμα στον ΣΥΡΙΖΑ;...

Στ.Ζ.

Παρασκήνια

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: