19.4.22

Τρόμος από διαρροή χλωρίου...


Σε συναγερμό βρίσκονται οι αρχές στη Λουιζιάνα των ΗΠΑ, καθώς ανακοινώθηκε ότι διαρρέει χλώριο από το χημικό εργοστάσιο της εταιρείας... Dow Chemical μετά από φωτιά που ξέσπασε από άγνωστη αιτία.

Οι αρχές έδωσαν εντολή στους κατοίκους της περιοχής να αναζητήσουν «καταφύγιο εκεί όπου βρίσκονται» ενώ η  πολιτειακή αστυνομία έκλεισε τον αυτοκινητόδρομο κοντά στο εργοστάσιο και στις δύο κατευθύνσεις. Παράλληλα τους κάλεσαν να κλείσουν τα παράθυρα σπιτιών και χώρων εργασίας και να μην χρησιμοποιούν αιρκοντίσιον.

Η Dow Chemical είναι μια από τις μεγαλύτερες χημικές βιομηχανίες του κόσμου, με παρουσία σε περισσότερες από 160 χώρες, η οποία παράγει χημικά, πλαστικά και γεωργικά προϊόντα. 

Η εταιρεία έχει συνδεθεί με το μεγαλύτερο βιομηχανικό δυστύχημα στον κόσμο που συνέβη το 1984 στο Μποπάλ της Ινδίας όταν σημειώθηκε έκρηξη στο εργοστάσιο φυτοφαρμάκων της εταιρείας Union Carbide, με αποτέλεσμα πάνω από 20.000 άνθρωποι να βρουν τον θάνατο ενώ δεκάδες χιλιάδες υπέφεραν από σοβαρά χρόνια προβλήματα υγείας, όπως καρκίνο, θυρεοειδή και γενετικές ανωμαλίες.

Η Dow Chemical που εξαγόρασε στη συνέχεια την εταιρεία δεν ανέλαβε ποτέ τις ευθύνες της καθώς όπως καταγγέλλεται δεν πήρε μέτρα για τα τοξικά απόβλητα που συνέχιζαν επί δεκαετίες να δηλητηριάζουν τη γη και το πόσιμο νερό προκαλώντας σοβαρά προβλήματα υγείας στους κατοίκους...

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: