19.4.22

Ο Οικονόμου, ο Ανδρουλάκης, τα ΜΜΕ Μαξίμου και ο ΣΥΡΙΖΑ...


Άντα Ψαρρά

Aπό τη λαϊκή γειτονιάς της Νίκαιας όπου βρέθηκε χθες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, άμαθος σε συνέδρια όπου επικρατούν ο διάλογος και οι διαφορετικές απόψεις, σχολίασε σχετικά: «Μακάρι να κάνουν συνέδριο κάθε χρόνο να μας θυμίζουν από τι γλιτώσαμε. Από αυτό το αφόρητο μείγμα τοξικότητας, χυδαιολογίας, λαϊκισμού, εντάσεων». 

Με τη σειρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου, όσο κι αν προσπάθησε με... πολλά επίθετα και χαρακτηρισμούς να διασκεδάσει την απόλυτη έλλειψη έστω ενός επιχειρήματος, ενός συλλογισμού που να οδηγεί έστω και σε λάθος συμπέρασμα, «ξεμπέρδεψε» με το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας τον λόγο του Αλέξη Τσίπρα «αποκρουστικό», δηλαδή (σύμφωνα με τα λεξικά για τα συνώνυμα) λόγο που προκαλεί φρίκη, αποτρόπαιο, ειδεχθή, απωθητικό, αηδιαστικό. Ενα λεξικό Μπαμπινιώτη εκεί στο «στούντιο» του Μαξίμου άραγε δεν έχουν ώστε να δουν ότι η λέξη αποκρουστικός δεν συνάδει ούτε καν με την καραμέλα Μητσοτάκη περί λαϊκισμού του ΣΥΡΙΖΑ;

«Ο αποκρουστικός σε πολιτικό περιεχόμενο και ξεπερασμένος από τις παγκόσμιες εξελίξεις(;) σημερινός λόγος του κ. Τσίπρα είναι η τρανότερη απόδειξη ότι ούτε θέλει ούτε μπορεί να προσφέρει το ελάχιστο στην πατρίδα και την κοινωνία» συνεχίζει η βαρυσήμαντη δήλωση κι όποιος καταλάβει κατάλαβε τα πολύπλοκα επιχειρήματα και συμπεράσματα του κ. Οικονόμου. 

Ποιες ακριβώς είναι οι παγκόσμιες εξελίξεις και οι τρανότερες αποδείξεις ότι [ο Αλ. Τσίπρας] ούτε θέλει ούτε μπορεί να είναι χρήσιμος τα γνωρίζουν προφανώς ο κ. Οικονόμου και οι καταναλωτές της σκέψης του. Ομως η χρήση τόσο ακραίων χαρακτηρισμών λέει πολύ περισσότερα γι’ αυτόν που τους απευθύνει παρά για τον αποδέκτη τους. Είναι φανερό ότι ο κ. Οικονόμου υιοθετεί την ομολογία Βορίδη πως στόχος είναι ο αποκλεισμός της Αριστεράς από το ενδεχόμενο επιστροφής της στην εξουσία.

■ Ο Νίκος Ανδρουλάκης από τη μεριά του, με αφορμή το συνέδριο, χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ δεκανίκι της Ν.Δ. «Δεκανίκι της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι ο κ. Τσίπρας, γιατί ο ελληνικός λαός δίνει άλλοθι στα λάθη της Ν.Δ. γιατί φοβάται την επιστροφή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στον πρωθυπουργικό θώκο». Κάτι θα γνωρίζει ασφαλώς ο κ. Ανδρουλάκης και φτάνει σε αυτό το ακροβατικής λογικής συμπέρασμα περί φόβου του λαού. 

«Αν βλέπετε τη ζημιά που κάνει ο κ. Μητσοτάκης και θυμάστε τη ζημιά που έκαναν Τσίπρας-Καμμένος, εμείς δίνουμε την ευκαιρία διά της ψήφου στην παράταξή μας να μην έχετε πρωθυπουργό ούτε τον έναν ούτε τον άλλον». Πολλές ζημιές έχει ξεχάσει όμως ο νέος αρχηγός του ΚΙΝ.ΑΛΛ., ζημιές που οδήγησαν στη χρεοκοπία και στα μνημόνια και είχαν γαλαζοπράσινο χρώμα, ενώ δεν μας λέει γιατί είναι ζημιά τα 38 δισ. που άφησε φεύγοντας ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν είναι τα άδεια ταμεία ή τα δάνεια των 400 εκατ. ευρώ που πήραν η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝ.ΑΛΛ.

■ Με ένα μικρό διάλειμμα στις καθημερινές δόσεις Πισπιρίγκου -και όχι στους καθημερινούς λιβανωτούς Μητσοτάκη- τα ΜΜΕ Μαξίμου ασχολήθηκαν με το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ όχι βέβαια για τις απόψεις και τις δεσμεύσεις, αλλά για τις αντιδικίες, ειδικά στα διαδικαστικά.

■ «Εκλογές δεν κερδίζονται με το κόμμα σε συνθήκες διαίρεσης» παρατηρούσαν μελαγχολικά στη «Δημοκρατία» (!) εμβρόντητοι σύνεδροι που αγνοούσαν μέχρι χθες τις παραδόσεις του χώρου, γράφει η εφημερίδα. «Μας δείχνουν την έξοδο» λέγανε κάποια από τα απλά μέλη στη «Δημοκρατία». Ευτυχώς δηλαδή που ήταν εκεί το επιτελείο της «Δημοκρατίας» και βρήκαν τα καημένα τα μέλη να πουν σε κάποιον φίλο τον πόνο τους. Πάντως ας μην ανησυχεί η εφημερίδα του Γ. Φιλιππάκη, μια και οι δεσμεύσεις του Τσίπρα όπως και η Συμφωνία των Πρεσπών απέδειξαν αρραγές το εσωκομματικό μέτωπο.

■ «Είναι σαφές ότι πρωτίστως για τη Ν.Δ. και δευτερευόντως για το ΚΙΝ.ΑΛΛ. η εν γένει συμπεριφορά του κ. Πολάκη αποτελεί ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά στην πορεία προς τις κάλπες» σχολίαζε με ενθουσιασμό ο Γ. Κουρτάκης στα «Παραπολιτικά». Αλίμονο, «ο αψύς Κρητικός ανατινάζει κάθε επιλογή του Τσίπρα» αναφωνεί ο εκδότης.

■ Εκείνος βέβαια που κυριολεκτικά ξεσάλωσε συνηθισμένος από τα συνέδρια προσευχής στον αρχηγό ήταν (και) ο Γ. Παπαχρήστος στα «Νέα». Η «γηραλέα εσωκομματική αντιπολίτευση» που προσπάθησε να σταθεί εμπόδιο στις επιδιώξεις του «λεγάμενου», οι χουλιγκανισμοί και ο φόβος Τσίπρα μπροστά στη δυναμική Ανδρουλάκη(!) μαζί με τις από τα μέσα «πληροφορίες» του κόσμησαν τη σελίδα του μαζί με τους προσηλωμένους στον συγκινημένο Κ. Μητσοτάκη ακροατές στην Κρήτη αλλά και τις ρακές Ανδρουλάκη στην Κοζάνη...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: