5.4.22

ΣΥΡΙΖΑ: Τριπλασιάστηκε η συμμετοχή...


...στη διαδικασία για εκλογή συνέδρων...

Η 15η Μαΐου προκρίνεται με βάση τα σημερινά δεδομένα ως η καταλληλότερη ημερομηνία για τη διεξαγωγή των διαδικασιών εκλογής Προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία από τα μέλη του κόμματος. Η σχετική καταστατική αλλαγή που στηρίζεται στις προτάσεις που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται... προηγουμένως να έχει εγκριθεί από το 3ο Συνέδριο του κόμματος που θα πραγματοποιηθεί στις 14-17 Απριλίου.

Η ηγεσία του κόμματος μετά και τον τριπλασιασμό της συμμετοχής σε σχέση με το 2016 εκτιμά πως η απόσταση του ενός μήνα από το συνέδριο θα δώσει τη δυνατότητα εγγραφής ακόμη περισσότερων μελών στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία που θα έχουν τη δυνατότητα να διαμορφώνουν σημαντικές αποφάσεις. Κατά τις πληροφορίες τα εγγεγραμμένα μέλη το 2016 ήταν 24.000 και ψήφισαν 13.500 και τώρα (2022) τα εγγεγραμμένα μέλη είναι 61.600 και ψήφισαν 40.500.

Η Κουμουνδούρου κατά τις πληροφορίες δεν επιθυμεί αυτή η “γιορτή της Δημοκρατίας” όπως αποκαλούν τις συμμετοχικές αυτές διαδικασίες που αφορούν “όλα τα μέλη του κόμματος και όχι περαστικούς και μέλη άλλων κομμάτων” να συμπέσει με το τέλος του Συνεδρίου της ΝΔ και το εσωτερικό δημοψήφισμα για τις υποψηφιότητες στο ΚΙΝΑΛ. Γι’ αυτό και  πιστεύει ότι τα μέσα Μαΐου είναι η καταλληλότερη περίοδος για την εκλογή του προέδρου και της Κεντρικής Επιτροπής.

Η Κουμουνδούρου ανακοίνωσε με ικανοποίηση πως στην τριήμερη διαδικασία εκλογής αντιπροσώπων για το Συνέδροι (5.000) είχε μεγάλη προσέλευση κάνοντας λόγο για “δεκάδες χιλιάδες μέλη” και “αριθμό τριπλάσιο από το αντίστοιχο συνέδριο του 2016”. Οι εκλογές διεξήχθησαν σε 700 οργανώσεις μελών σ’ ολόκληρη τη χώρα.  Επί της ουσίας με την ανακοίνωσή του το κόμμα απάντησε σε ανεπίσημες διαπιστώσεις στελεχών της τάσης της “Ομπρέλας” πως η προσέλευση δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλη κάτι που δείχνει πως κατά την κρίση της ένα κομμάτι των μελών δεν συμμετέχει ενεργά στις διαδικασίες.

Από τις εκτιμήσεις των αποτελεσμάτων προκύπτει ότι η “Ομπρέλα” διατήρησε μεν την ισχύ της στην Αθήνα, όμως έχασε πολύτιμο έδαφος σε αρκετές περιοχές της Αττικής, στη Θεσσαλονίκη, τον Πειραιά και τη Βόρεια Αθήνα όπου επικράτησαν οι δυνάμεις της πλειοψηφίας. Επίσης, η πλειοψηφία των λεγόμενων “προεδρικών” κυριάρχησε στις οργανώσεις της περιφέρειας κάτι που επιτρέπει στα στελέχη της να υποστηρίζουν πως συγκεντρώνουν ποσοστά της τάξης του 80%.

Η συμμετοχή στις διαδικασίες ανάδειξης συνέδρων σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων αποτελούν σημαντικά μηνύματα για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που θεωρεί ότι το Συνέδριο του κόμματος θα αποτελέσει το μεγάλο βήμα για μία νέα αρχή για την πολιτική αλλαγή και τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές. Εξ αυτού του λόγου ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει τις περιοδείες του στην περιφέρεια και μάλιστα σήμερα επισκέπτεται το Ηράκλειο της Κρήτης σε μία εκλογική περιφέρεια στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα.

Το πρόγραμμα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης περιλαμβάνει επίσκεψή του στο πολύπαθο Αρκαλοχώρι αλλά και περιοδεία του στην κεντρική αγορά και συναντήσεις με εμπόρους και αγρότες. Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να αναδείξει για μία ακόμη φορά την ανεπάρκεια-όπως θα πει- της κυβέρνησης στο θέμα της αντιμετώπισης της ακρίβειας και της διαχείρισης της αισχροκέρδειας και να επαναλάβει ότι είναι εμφανές το αίτημα της κοινωνίας για πολιτική αλλαγή. Θα συναντηθεί επίσης με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη...

Βούλα Κεχαγιά

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: