14.4.22

Βαρύ το καθήκον...


Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. πραγματοποιείται σε μια ιστορική στιγμή τόσο για τη χώρα όσο και για ολόκληρο τον πλανήτη. Στη χώρα η μεγάλη πλειονότητα των νοικοκυριών αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης κάτω από το βάρος της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας, του ευτελισμού των μισθών και ημερομισθίων, των άθλιων συνθηκών εργασίας και της άγριας εκμετάλλευσης των εργαζομένων. Με μια... κυβέρνηση που δεν θέλει και δεν μπορεί να αντιστρέψει την κατάσταση.

Ο ελληνικός λαός βρίσκεται μπροστά στο δίλημμα: θα συνεχίσει με μια νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση να είναι έρμαιο των αδηφάγων κερδοσκόπων και αγορών ή θα τολμήσει την πολιτική αλλαγή όπου πρώτη προτεραιότητα θα είναι οι εργαζόμενοι και τα συμφέροντά τους;

Η πολιτική δύναμη που αντικειμενικά μπορεί να ηγηθεί στην πορεία γι’ αυτή την αλλαγή είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Κατά συνέπεια το συνέδριό του πρέπει να δώσει στον ελληνικό λαό όλες τις πολιτικές αποδείξεις ότι όχι μόνο θέλει, αλλά και μπορεί να το πράξει.

Την ίδια ώρα η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία αποκάλυψε και στους πιο δύσπιστους ότι οι ισορροπίες στον πλανήτη και η διατήρηση της ειρήνης είναι ό,τι πιο εύθραυστο μπορεί να διανοηθεί ο ανθρώπινος νους.

Ο ανταγωνισμός μεταξύ των ισχυρότερων δυνάμεων του κόσμου οξύνεται διαρκώς και δεν φαίνεται να υπάρχει δρόμος επιστροφής στη συνεργασία και την αλληλοκατανόηση. Η ανθρώπινη ύπαρξη βρίσκεται πια διαρκώς σε κίνδυνο αν αναλογιστούμε ότι πάνω της επικρέμαται πλέον μόνιμα η απειλή ενός νέου παγκοσμίου πολέμου.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αποδείξει εμπράκτως ότι δεν είναι μέρος των λύσεων, αλλά μέρος των προβλημάτων. Πιστός και δεδομένος εκ των προτέρων σύμμαχος της Δύσης, συντάσσεται με την πλευρά όσων επιδιώκουν την κλιμάκωση του πολέμου, γεγονός που απέδειξε με την αποστολή όπλων στην Ουκρανία.

Ο ελληνικός λαός όμως χρειάζεται μια κυβέρνηση πρωταγωνίστρια της ειρήνης. Μια κυβέρνηση που δεν θα κάνει εκπτώσεις στο Διεθνές Δίκαιο, αλλά και που δεν θα υποκλίνεται σε πολεμοκάπηλους. Που θα τη σέβονται και θα την αναγνωρίζουν όλοι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. υποστηρίζει σε όλους τους τόνους -και γι' αυτό ζητά εκλογές- ότι η πολιτική αλλαγή, όπως την περιγράψαμε, είναι αναγκαία και δυνατή. Το συνέδριο πρέπει να την κάνει χειροπιαστή...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: