14.4.22

Οι κρατικές επιδοτήσεις...


...στόχος της «συγκυβέρνησης» ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ...

Η απόφαση να ενταχθεί η ΕΣΗΕΑ στο ηλεκτρονικό μητρώο του υπουργείου Εργασίας με απόφαση της πλειοψηφίας των παρατάξεων που πρόσκεινται σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ («Ενωμένοι Δημοσιογράφοι» και «Συσπείρωση»), παρά τις πολλές ηχηρές διαμαρτυρίες των άλλων παρατάξεων, έχει... ενοχλήσει τόσο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης όσο και μεγάλες συνδικαλιστικές οργανώσεις. 

Η προσφυγή που κατέθεσαν το ΕΚΑ και πολλά σωματεία του ιδιωτικού τομέα στο Συμβούλιο της Επικρατείας ενάντια στη ρύθμιση υποχρεωτικής ένταξης στο ΓΕΜΗΣΟΕ εκδικάζεται στις 10 Μαΐου, αλλά η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ δεν έκρινε σκόπιμο να περιμένει ούτε καν την εκδίκαση.

Όπως αποκαλύπτεται, η ενέργεια αυτή σχετίζεται άμεσα με τον στόχο της πλειοψηφίας να αποσπάσει κρατικά κονδύλια επιδοτήσεων, είτε μέσω ενός νέου «ινστιτούτου» είτε μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης. 

Η εσπευσμένη ενέργεια των δύο παρατάξεων προκειμένου να φανεί η ΕΣΗΕΑ στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας  ως το «καλό παιδί» έχει εξοργίσει τον ΣΥΡΙΖΑ,  για τον οποίο η δράση της συνδικαλιστικής παράταξης είναι πια δομικό πρόβλημα. Και παλαιότερα το σχέδιο δημιουργίας κρατικώς χρηματοδοτούμενου ινστιτούτου είχε οδηγήσει σε κρίση την παράταξη της «Συσπείρωσης».

Το σχέδιο επανέρχεται υπό νέο μανδύα, με στόχο να πάρει μερίδιο η ΕΣΗΕΑ από το 1,5 δισ. ευρώ που θα μοιράσει η κυβέρνηση μέσα από τα προγράμματα κατάρτισης του Ταμείου Ανάκαμψης, καθώς, όπως είναι γνωστό, τα τελευταία δέκα χρόνια η ένωση παρουσιάζει διαρκώς ζημίες και τα αποθέματά της εξαντλούνται με γοργούς ρυθμούς. Για να συμβεί αυτό, πρέπει να μετατραπεί σε «κρατικό σωματείο», υπό την εποπτεία του ΓΕΜΗΣΟΕ...

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: