26.4.22

Συχαρίκια...


Η ήττα της Μαρί Λεπέν, και κατά συνέπεια η νίκη του Εμανουέλ Μακρόν, στη Γαλλία, δεν θα μπορούσε παρά να χαιρετιστεί από όλα τα δημοκρατικά κόμματα στην Ευρώπη. Πόσο μάλλον από το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, ο νέος πρόεδρος του οποίου Νίκος Ανδρουλάκης, έχει συνεργαστεί αγαστά με σειρά συνεργατών του... προέδρου Μακρόν στο Ευρωκοινοβούλιο, παράγοντας μάλιστα θεαματικά αποτελέσματα.

Δεν είναι τυχαίο ότι λίγο μετά την είδηση της επικράτησής του στον ΄β γύρο των γαλλικών εκλογών, αν και ανήμερα του ορθόδοξου Πάσχα, ο κ.Ανδρουλάκης, έσπευσε να συγχαρεί τον Εμανουέλ Μακρόν για την επανεκλογή του. Έχουν άλλωστε ένα μεγάλο κοινό. 

Αμφότεροι πιστεύουν στην ανάγκη για περισσότερες κοινές πολιτικές των ευρωπαϊκών λαών. Αυτό ακριβώς και τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής για μία περίοδο τόσο δύσκολη όσο η παρούσα, συγκεκριμενοποιώντας μάλιστα την ανάγκη σε τομείς όπως η Άμυνα, η Ασφάλεια, η Οικονομία και το Κοινωνικό Κράτος. 

«Ένας πόλεμος στην καρδιά της Ευρώπης, οι αυξανόμενες κοινωνικές ανισότητες και η ενεργειακή κρίση, συνιστούν προκλήσεις που απαιτούν υπευθυνότητα και αλληλεγγύη απέναντι στη μισαλλοδοξία, η οποία υπονομεύει το κοινό μας μέλλον», είπε, με τους συνεργάτες του να μην κρύβουν την ανακούφισή τους από το αποτέλεσμα, αφού μία ενδεχόμενη ήττα της Λεπέν, θα σήμαινε για πολλούς το τέλος της Ευρώπης όπως την ξέρουμε...

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: