11.4.22

Η «τελική μάχη» για τη Μαριούπολη...


...ίσως δοθεί σήμερα...
Μεγαλώνει η ρωσική πίεση στην μαρτυρική Μαριούπολη με τον Ουκρανικό στρατό να δηλώνει σήμερα ότι προετοιμάζεται για «την τελική μάχη» στο κατεστραμμένο λιμάνι της πόλης, στα νοτιοανατολικά της χώρας. 

Μετά από πολιορκία... που διαρκεί περισσότερες από 40 ημέρες «σήμερα θα είναι πιθανώς η τελευταία μάχη, καθώς τα πυρομαχικά μας τελειώνουν. (…)» ανέφεραν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σε δραματικούς τόνους σημειώνουν πως «αυτό σημαίνει θάνατος για κάποιους από εμάς και αιχμαλωσία για άλλους». 

Η ανάρτηση έγινε από την 36η μοίρα του ουκρανικού πολεμικού ναυτικού, που υπάγεται στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις. «Σιγά σιγά εξαφανιζόμαστε», προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Δεν ξέρουμε τι θα συμβεί, αλλά πραγματικά σας ζητάμε να θυμάστε τους Ουκρανούς λέγοντας έναν καλό λόγο», αναφέρουν. «Για περισσότερο από ένα μήνα πολεμούσαμε χωρίς ανεφοδιασμό σε πυρομαχικά, χωρίς τροφή, χωρίς νερό», κάνοντας «το δυνατό και το αδύνατο», προσθέτει η μονάδα. Περίπου τα «μισά» από τα μέλη της είναι τραυματισμένα, σύμφωνα με το κείμενο που διακινούν ηλεκτρονικά. 

Οι Ρώσοι τους έχουν απωθήσει σταδιακά έξω από το κέντρο της πόλης και τους έχει περικυκλώσει στην προσπαθεί να τους καταστρέψουν, αναφέρουν από την στρατιωτική μονάδα, εκφράζοντας παράλληλα τη λύπη της καθώς έχουν εγκαταλειφθεί τόσο από τη στρατιωτική διοίκηση όσο και από την πολιτική εξουσία.

Το πρακτορείο Ria Novosti μετέδωσε ότι οι αυτονομιστικές δυνάμεις του Ντονέτσκ κατέλαβαν το λιμάνι της Μαριούπολης.

Ο επικεφαλής της αυτοανακυρηχθείσας δημοκρατίας, Ντένις Πούσιλιν, δήλωσε στο Channel One ότι «αναφορικά με το λιμάνι της Μαριούπολης, βρίσκεται ήδη υπό τον έλεγχό μας».


Δεν υπάρχουν σχόλια: