9.4.22

Πάτρα: Ώρα απαντήσεων για Μαλένα και Ίριδα...


Τα στοιχεία που "καίνε"...
Νέα στοιχεία έρχονται καθημερινά στη δημοσιότητα στην πολύκροτη υπόθεση των θανάτων των τριών κοριτσιών στην Πάτρα και τη Ρούλα Πισπιρίγκου που κατηγορείται για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Οι αρχές επικεντρώνουν τις έρευνές τους στο ενδεχόμενο να έχουν... προκληθεί από ανθρωποκτονία οι θάνατοι της Ίριδας και της Μαλένας.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι και οι έρευνες για την πορεία της κεταμίνης, της θανατηφόρας ουσίας που χορηγήθηκε στην 9χρονη Τζωρτζίνα, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της. Παράλληλα, για τον θάνατο της Τζωρτζίνας έχει δοθεί εντολή για ανάσυρση του τάμπλετ από τον τάφο της 9χρονης, προκειμένου να αναζητηθούν περεταίρω στοιχεία για την υπόθεση.

Ιατροδικαστής Αλεξάνδρου: "Το υγρό στο πανάκι της Ίριδας υποδηλώνει πνευμονικό οίδημα"

Στην εκτίμηση ότι οι θάνατοι των δύο κοριτσιών αποτελούν ανθρωποκτονίες προχώρησε ο ιατροδικαστής Παντελής Αλεξάνδρου μιλώντας στο MEGA. Σχετικά με το πανάκι του βρέφους, ο ιατροδικαστής τόνισε ότι το υγρό που έχει εντοπιστεί υποδηλώνει πνευμονικό οίδημα.


Σύμφωνα με τον κ. Αλεξάνδρου, το υγρό που έχει εντοπιστεί στο πανάκι του βρέφους υποδηλώνει πνευμονικό οίδημα που συνδέεται με την αναπνευστική λειτουργία και θα μπορούσε να προκληθεί από ασφυκτικό θάνατο.

Στην περίπτωση της Ίριδας και της Μαλένας υπάρχουν κοινά χαρακτηριστικά και εξέφρασε την εκτίμηση ότι τα στοιχεία «δείχνουν» ανθρωποκτονίες, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τη χορήγηση κεταμίνης στην Τζωρτζίνα και το ενδεχόμενο «ιατρικής αμέλειας», την οποία επικαλείται η Ρούλα Πισπιρίγκου, ο κ. Αλεξάνδρου επί της ουσίας απέρριψε το ενδεχόμενο λόγω της ποσότητας της ουσίας. Όπως είπε, μια τέτοια ποσότητα θα έπρεπε να έχει χορηγηθεί σε κοντινή χρονική περίοδο με τον θάνατο του παιδιού και θα έπρεπε να συνδέεται με κάποιου είδους ενέργεια που σχετίζεται με την ουσία, όπως για λόγους αναισθησίας ή μεγάλου πόνου.

«Η διερεύνηση της ανθρωποκτονίας και του τυχαίου γεγονότος σαφώς είναι στο τραπέζι, αλλά έχουμε αρκετά επιμέρους στοιχεία που δεν μπορούν να μας κάνουν να πάψουμε να μιλάμε. Τα στοιχεία δείχνουν ότι πρόκειται σαφώς για ανθρωποκτονία», υπογράμμισε τέλος.

Ιατροδικαστής Λέων: "Πλήρης βεβαιότητα ότι είναι ασφυκτικός ο θάνατος της Ίριδας"

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος ελληνικής ιατροδικαστικής εταιρίας Γρηγόρης Λέων σημείωσε και αυτός ότι ο «ασφυκτικός θάνατος είναι βέβαιος πλέον για την Ίριδα».

«Γίνεται ενδελεχής έρευνα στους φακέλους των παιδιών. Όλοι οι ιατροδικαστές έχουν σταθερή άποψη και όλοι καταλήγουν στον ασφυκτικό θάνατο. Στο δεύτερο παιδί (την Ίριδα) αν μελετήσουμε όλα τα ευρήματα, νομίζω ότι υπάρχει πλήρης βεβαιότητα για το ότι είναι ασφυκτικός θάνατος».

Σύμφωνα με τον κ. Λέων «δεν υπάρχουν περιθώρια για να βάλουμε κάτι άλλο στη διάγνωσή μας αλλά μια βεβαιότητα ότι έχουμε ασφυκτικό θάνατο».

Όπως λέει ο ιατροδικαστής, οι συνεντεύξεις τόσο της 33χρονης, Ρούλας Πισπιρίγκου, όσο και άλλων μελών της οικογένειας θα οδηγήσουν στη λύση του θρίλερ. «Αν δεν είχαμε τις συνεντεύξεις θα είχαμε πολύ μεγάλη δυσκολία στους δράστες. Οι συνεντεύξεις «κουμπώνουν» στις ιατροδικαστικές εκθέσεις. Θα καταγραφεί στα ιατροδικαστικά χρονικά να εξιχνιάζουμε τρεις υποθέσεις ανθρωποκτονίας με τέτοιον τρόπο από τις συνεντεύξεις». Υπάρχουν αντιφάσεις σε όσες λένε, είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: