10.3.22

Task force για την Ουκρανία, διάλυση για τη δημόσια Παιδεία...


Πρωτοβουλία, διαβάζουμε, ανέλαβε η υπουργός Παιδείας για την υποστήριξη των μαθητών και των φοιτητών εντός και εκτός των συνόρων της Ουκρανίας. Η Νίκη Κεραμέως μάλιστα μετέφερε... την πρότασή της τόσο σε επίπεδο Ε.Ε. όσο και επικοινωνώντας με τον Ουκρανό ομόλογό της. Η υπουργός μας, αφού πρόλαβε κατά τη διάρκεια της θητείας της να λύσει όλα τα προβλήματα της εγχώριας Παιδείας, τώρα αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να δημιουργηθεί μια task force -όπως η ίδια βάφτισε την ιδέα της- για να συνδράμει τους μαθητές και τους φοιτητές της εμπόλεμης Ουκρανίας.

Άξια συγχαρητηρίων η πρωτοβουλία της κυρίας Κεραμέως, αλλά καλό θα ήταν να πάρει στα σοβαρά και τις ανάγκες στα του οίκου της. Γιατί δεν μπορεί να διαφημίζει το ενδιαφέρον της για την Ουκρανία την ώρα οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται και πάλι στους δρόμους και διαδηλώνουν για αύξηση των δαπανών για την Παιδεία, για μόνιμες προσλήψεις στα σχολεία, για ουσιαστικά μέτρα υγιεινής κατά του κορωνοϊού και μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη.

Όπως και να το κάνεις, είναι λίγο υποκριτικό το ενδιαφέρον της υπουργού Παιδείας για τους μαθητές και τους φοιτητές της Ουκρανίας την ώρα που οι εκπαιδευτικοί που συγκεντρώθηκαν χθες στα Προπύλαια έκαναν λόγο για ελλείψεις που αφορούν ακόμη και τα πλέον στοιχειώδη στα δημόσια σχολεία, όπως τα φωτοτυπικά, το μελάνι, ακόμη και τα χαρτιά Α4.  Όπως και να το κάνεις, είναι λίγο υποκριτική η ευαισθησία της υπουργού Παιδείας για την Ουκρανία την ώρα που διωκόμενοι εκπαιδευτικοί που ψήφισαν απεργία-αποχή από την αξιολόγηση καταγγέλλουν πως βρίσκονται στο στόχαστρο της κυρίας Κεραμέως και ένας εξ αυτών λέει σε συνάδελφο ότι κινδυνεύει να βρεθεί εκτός σχολείου μετά από 37 χρόνια παρουσίας.

Να τους συνδράμει η κυρία Κεραμέως τους μαθητές της Ουκρανίας, δεν λέω, αλλά προτού διαλύσει τη δική μας δημόσια Παιδεία...

Πέτρος Κατσάκος

Η ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: