7.3.22

H σύσταση της πρεσβείας...


...προσβάλλει τους δημοσιογράφους του Open...

Φυσικά, δεν χρειαζόταν το Open τη σύσταση της ρωσικής πρεσβείας της Αθήνας για να παρακολουθούν οι Έλληνες τις ενημερωτικές του εκπομπές, αν αναζητούν «κάτι διαφορετικό από ψευδή  προπαγάνδα». 

Μάλλον κακό τού έκανε παρά καλό – δεδομένων των προσβλητικών για τους... Έλληνες ανακοινώσεων της πρεσβείας που είχαν προηγηθεί. Άλλωστε, πριν από την πρωτοφανή διπλωματική σύσταση για το πώς πρέπει να ενημερωνόμαστε, το Open είχε αλματώδη ανοδική πορεία στα δελτία ειδήσεων και γενικά στις ενημερωτικές του εκπομπές, κάτι που επισήμανε το κανάλι με διαδοχικά δελτία Τύπου για τη βελτίωση των ποσοστών τηλεθέασης.

Αλλά πέρα από τις επίσημες ενημερώσεις τού Open, μια δική μας ανάλυση των δελτίων με τις μετρήσεις της Nielsen ανέδειξε την εντυπωσιακή άνοδό του στις ηλικιακές κατηγορίες των νέων, δηλαδή 18-54 και 25-44. Τα στοιχεία αυτά, που συγκρίνονται με άλλα παλαιότερα στις ίδιες ηλικιακές κατηγορίες, δημοσιεύσαμε εδώ, και δείχνουν την στροφή των νέων στο κανάλι –πέρα από τη γενικότερη του συνόλου των τηλεθεατών.

Συνεπώς, η παρέμβαση της ρωσικής πρεσβείας και αχρείαστη ήταν και αρνητικές εντυπώσεις προκάλεσε. Αυτή η σύσταση προσβάλλει τους ίδιους τους δημοσιογράφους τού Open και την εξαιρετική δουλειά τους σε μεγάλα γεγονότα, όπως το καλοκαίρι στις πυρκαγιές. Με τη σωστή και σφαιρική δημοσιογραφική δουλειά, και το κύρος των συντελεστών του καναλιού, επιτυγχάνεται η προσέλκυση του κοινού και όχι με αντιδεοντολογικές και ανήκουστες ανακοινώσεις.

Νέα πρωτιά 

Στο μεταξύ, το Open με νέο δελτίο Τύπου ενημέρωσε για τις πρωτιές του σε ενημερωτικές εκπομπές τού Σαββάτου. Το δελτίο που λάβαμε ακολουθεί: 

«Μέρα Ενημέρωσης και πρωτιάς και η χθεσινή (Σάββατο 05/03) για το ΟΡΕΝ που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των γεγονότων και κερδίζει την ψήφο εμπιστοσύνης του κοινού. Πρωτιά έδωσαν οι τηλεθεατές στο κεντρικό δελτίο Ειδήσεων του σταθμού με τον Γιάννη Παπαδόπουλο, ανεβάζοντας το ποσοστό του στο σύνολο στο 13,9%. Στο δυναμικό κοινό 18-54 ο μέσος όρος ανέβηκε ακόμη πιο ψηλά στο 15,1%. 
 
Η πρωινή ενημερωτική εκπομπή ''Τώρα Ο,τι Συμβαίνει'' με τη Φαίη Μαυραγάνη τερμάτισε πρώτη στο δυναμικό κοινό (18-54) σημειώνοντας ποσοστό 18,3%.

Το OΡΕΝ είχε υψηλότερη απόδοση (12,3% στο σύνολο και 12,5% στο κοινό 18-54) από ΑΝΤ1, MEGA, STAR, EΡΤ1. Ο ΣΚΑΙ συγκέντρωσε μεγαλύτερο ποσοστό, λόγω και του προγράμματος 'Survivor'»...

harddog-sport.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: