21.3.22

Χρησμός για εκλογές...


«Αν υπάρξει κάτι το απολύτως έκτακτο, το οποίο επιβάλλει να εκφράσει την άποψή της η ελληνική κοινωνία, πριν γίνει μία επιλογή, νομίζω ότι αντιθέτως, θα ήταν... αντισυνταγματικό να μη ζητηθεί η άποψή της» σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σχολιάζοντας τα σενάρια πρόωρων εκλογών, αφού όμως επανέλαβε τη θέση Μητσοτάκη ότι θα επιθυμεί να εξαντλήσει την 4ετία. Η εφημερίδα «Εστία» σε άρθρο του Μανώλη Κοττάκη συνδέει τον «χρησμό» του Υπουργού με τις επαφές στα Ελληνοτουρκικά και το σενάριο υπογραφής συνυποσχετικού, ενώ ανακοίνωση εξέδωσε και το ΜέΡΑ25

«Νομίζω έχει τοποθετηθεί ο πρωθυπουργός τόσες φορές που κυριολεκτικά οι περισσότεροι έχουν βαρεθεί και να το ακούνε. Έχει μία θεσμική αντίληψη ο πρωθυπουργός, ότι θα ομαλοποιηθεί η πολιτική κατάσταση, αν οι κυβερνήσεις εξαντλούν την 4ετία» απάντησε αρχικά ο υπουργός Εξωτερικών, ωστόσο στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Από εκεί και πέρα, επειδή θέλω να σας λέω την αλήθεια, αν υπάρξει κάτι το απολύτως έκτακτο, το οποίο επιβάλλει να εκφράσει την άποψή της η ελληνική κοινωνία, πριν γίνει μία επιλογή, νομίζω θα ότι αντιθέτως, θα ήταν αντισυνταγματικό να μη ζητηθεί η άποψή της»

Η απάντηση Δένδια:

Ενώ σχετικά με τη συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο, που φαίνεται να επαναφέρεται σε δημόσιες δηλώσεις της τουρκικής πλευράς, αφού υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει καμία εθνική απόκλιση», σημείωσε «τι μπορούμε να συνεκμεταλλετούμε όταν δεν έχουμε συμφωνήσει τι ανήκει πού».

«Δεν υπάρχει οριοθέτηση των ΑΟΖ και δεν υπάρχει οριοθέτηση της Υφαλοκρηπίδας. Και δεν υπάρχoυν και οι κανόνες γιατί η Τουρκία δεν αποδέχεται το νόμιμο και το ορθό».

Η δήλωση Δένδια έγινε πρωτοσέλιδο της Δευτέρα στην εφημερίδα «Εστία», με άρθρο του διευθυντή της, Μανώλη Κοττάκη, που συνδέει την προειδοποίησή του με τις επαφές στα ελληνοτουρκικά, το σενάριο της συνεκμετάλλευσης και του συνυποσχετικού για το δικαστήριο της Χάγης...

thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: