11.3.22

Πιθανή συνάντηση Πούτιν – Ζελένσκι


«Υπάρχει πρόοδος στις συζητήσεις», λέει ο Ρώσος πρόεδρος...

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο συνάντησης του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Ουκρανό ομόλογό του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Αυτό φέρεται να είπε σε δημοσιογράφους, σύμφωνα με το Reuters, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ. Όπως δήλωσε, το Κρεμλίνο δεν αποκλείει συνάντηση μεταξύ του... Βλαντιμίρ Πούτιν και του Βολοντίμιρ Ζελένσκι,  αλλά θα πρέπει να είναι πλήρως προετοιμασμένη προκειμένη να να παράγει αποτελέσματα.

Μιλώντας για τον πόλεμο στην Ουκρανία ο Πεσκόφ δήλωσε πως οι Ρώσοι που λένε ότι ντρέπονται για την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» της χώρας στην Ουκρανία δεν είναι πραγματικοί Ρώσοι.

«Ένας πραγματικός Ρώσος δεν ντρέπεται ποτέ να είναι Ρώσος», είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε δημοσιογράφους όταν ρωτήθηκε για ένα σύνθημα «ντρέπεται να είμαι Ρώσος» που κάποιοι είχαν επαναλάβει τόσο εντός όσο και εκτός Ρωσίας. «Αν κάποιος λέει τέτοια πράγματα, τότε απλώς δεν είναι Ρώσος», είπε ο Πεσκόφ. Ο Πεσκόφ είπε ότι τα αντιρωσικά αισθήματα αυξάνονται επικίνδυνα στη Δύση και είπε ότι ελπίζει οι δυτικοί ηγέτες να σταματήσουν να υποκινούν μια τέτοια ρωσοφοβία.

Πούτιν: «Υπάρχει πρόοδος στις συζητήσεις με την Ουκρανία»

Ότι υπάρχουν κάποιες θετικές εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, είπε πριν από λίγο ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν σε συνάντησή του με τον πρόεδρο της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Μιλώντας στο Κρεμλίνο κατά τη συνάντησή του με τον Λευκορώσο ομόλογό του είπε ότι οι εκπρόσωποι της Ρωσίας που συνομιλούν με την ουκρανική πλευρά  του έχουν αναφέρει ότι έχει υπάρξει κάποια πρόοδος στη διαδικασία διαπραγμάτευσης η οποία πρακτικά συνεχίζεται σε καθημερινή βάση...

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: