7.3.22

«Πολύ σύντομα» ο νέος γύρος συνομιλιών...



Απαισιόδοξος ο Μακρόν για άμεση λύση...
Με ακόμα έναν γύρο συνομιλιών να αποδεικνύεται ουσιαστικά άκαρπος –εκτός από τη «μικρή πρόοδο» που διαφάνηκε όσον αφορά στους ανθρωπιστικούς διαδρόμους–, οι δύο πλευρές ετοιμάζονται για νέες διαπραγματεύσεις προκειμένου... να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο. 

Σύμφωνα με τον Ρώσο διαπραγματευτή Λεονίντ Σλούτσκι, ένας τέταρτος γύρος διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία αναμένεται στο «πολύ, πολύ εγγύς μέλλον», ωστόσο δεν έδωσε ακριβή ημερομηνία.

«Ο επόμενος, τέταρτος, γύρος θα πραγματοποιηθεί στη Λευκορωσία στο πολύ, πολύ εγγύς μέλλον», είπε ο Σλούτσκι στη ρωσική κρατική τηλεόραση. «Δεν θα αναφέρω την ακριβή ημερομηνία. Θα καθοριστεί, ίσως αύριο».

Απαισιόδοξος ο Μακρόν για άμεση λύση

Στην πρώτη περιοδεία του ως προεδρικός υποψήφιος, ο Εμανουέλ Μακρόν υπογράμμισε ότι οι ευρωπαϊκές χώρες δεν πρόκειται να εμπλακούν απευθείας στη σύγκρουση, τονίζοντας ότι «ένας πόλεμος με τη Ρωσία θα είναι ένας παγκόσμιος πόλεμος», πιθανότητα με χρήση πυρηνικών όπλων.


«Μεσοπρόθεσμα το πιθανότερο είναι ότι ο πόλεμος θα συνεχιστεί να μαίνεται. Δεν πιστεύτω ότι τις επόμενες  ημέρες και εβδομάδες θα υπάρξει μία λύση που θα είναι αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης. Το ελπίζω και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το πετύχουμε. Η συζήτηση είναι δύσκολη με τον Πούτιν, γιατί αρνείται την εκεχειρία, η οποία είναι προαπαιτούμενο για να υπάρξει ουσιαστικός διάλογος» μεταξύ Μόσχας και Κιέβου. 

Σύμφωνα με τον Μακρόν, «η ευθύνη μας είναι να συνεχίσουμε να μιλάμε με τον ρωσικό λαό και τον λαό της Λευκορωσίας αλλά και με τους ηγέτες, και πάντα να σεβόμαστε τη Ρωσία ως χώρα, γιατί δεν θα υπάρχει ειρήνη που να αντέχει στον χρόνο, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται η Ρωσία...».


Δεν υπάρχουν σχόλια: