29.3.22

Ο Ερντογάν καλωσόρισε τους διαπραγματευτές...


...και ξεκινούν οι κρίσιμες συνομιλίες...

ΒΙΝΤΕΟ

Με εξαιρετικά συγκρατημένες προσδοκίες και μεγάλη δυσπιστία για τις πραγματικές προθέσεις της Μόσχας, αρχίζουν στις 10:30 το πρωί στην Κωνσταντινούπολη, σε ένα ανάκτορο Ντολμά Μπαχτσέ πάνω στον Βόσπορο, οι συνομιλίες ανάμεσα σε Ρώσους και Ουκρανούς για την... κατάπαυση του πυρός και την εξεύρεση μία ειρηνευτικής λύσης.

Στο διάσημο παλάτι της Κωσταντινούπολης έφτασαν πριν λίγη ώρα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών.  Ο Τούρκος πρόεδρος καλωσόρισε τους εκπροσώπους της Μόσχας και του Κιέβου.

Ο Τούρκος πρόεδρος διατηρεί ανοιχτούς διαύλους και με Μόσχα και με Κίεβο, πλασάροντας έναν διαμεσολαβητικό ρόλο της Άγκυρας, όμως ο εκπρόσωπός του Ιμπραήμ Καλίν, δήλωσε πριν λίγες ώρες ότι οι ρωσικές απαιτήσεις είναι «μαξιμαλιστικές» και «μη ρεαλιστικές».

Πλήθος δημοσιογράφων έχει συγκεντρωθεί από το πρωί έξω από το ιστορικό ανάκτορο.

Η αγωνία για τις πιθανότητες μίας λύσης προέρχεται από το γεγονός ότι όσο η Ρωσία συνεχίζει απτόητη τις στρατιωτικές επιθέσεις στην Ουκρανία, προκαλείται η εντύπωση πως ίσως ο πραγματικός της στόχος είναι να κερδίσει χρόνο για να ενισχύσει τις θέσεις της στο πολεμικό πεδίο και να κερδίσει περισσότερα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων...

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: