17.3.22

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης καλύπτει απόλυτά τα καρτέλ...


Επιλεκτική μνήμη έχει ο πρωθυπουργός λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που αναμένεται να υποστηρίξει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη θυμίζοντας πως τη συνετή δημοσιονομική πολιτική που επικαλείται για να μοιράσει… ψίχουλα την ξεχνάει όταν είναι να μοιράσει δισεκατομμύρια σε απευθείας αναθέσεις.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία που θα... περιοδεύσει το πρωί στην κεντρική αγορά της Καλαμαριάς θα θυμίσει επίσης πως ο κ. Μητσοτάκης χωρίς καν να υπάρχει κρίση ακρίβειας είχε αποκαλέσει ψίχουλα τα κοινωνικά μερίσματα ύψους 800 ευρώ που έδινε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όπως επίσης και τη 13η σύνταξη που έκοψε, συνολικά 2,7 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι σήμερα, για να τον καταγγείλει ότι επί της ουσίας έκανε “διάγγελμα” για να δικαιολογήσει τα μη μέτρα στήριξης της κοινωνίας.

Οι πρωθυπουργικές ανακοινώσεις συνέπεσαν πάντως με το τρίτο κατά σειρά τηλεοπτικό σποτ του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα την ακρίβεια όπου σύμφωνα με στελέχη του κόμματος αποτυπώνεται ο κυβερνητικός εμπαιγμός καθώς σ’ αυτό εμφανίζονται υπουργοί να λένε δημοσίως “μνημειώδεις” ατάκες για να δικαιολογήσουν την απροθυμία τους να στηρίξουν τους ευάλωτους.

Η αξιωματική αντιπολίτευση επιμένει στην κρίση της ακρίβειας για την οποία ο πρωθυπουργός στη χθεσινή του εμφάνιση απέδωσε στον πόλεμο στην Ουκρανία επιχειρώντας κατά τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να πείσει τους πολίτες πως την οικονομική ασφυξία που βιώνουν εδώ και μήνες απλώς την φαντάζονται.

Στο πλαίσιο αυτό η Κουμουνδούρου επαναλαμβάνει σε καθημερινή βάση τα 5 βασικά μέτρα που οφείλει να λάβει ήδη από “χθες” η κυβέρνηση Μητσοτάκη μειώνοντας τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα, ορίζοντας πλαφόν στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου, χτυπώντας την αισχροκέρδεια, μειώνοντας τον ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης και αυξάνοντας ασφαλώς τον κατώτατο μισθό στα 800 ευρώ.

Όμως, όπως επισημαίνει η Κουμουνδούρου, ο κ. Μητσοτάκης τόλμησε να μιλήσει για τους μισθούς, με υποκριτική ευαισθησία “όταν με δική του επιλογή ο κατώτατος μισθός μένει καθηλωμένος για τρία χρόνια, διαλύοντας συγχρόνως και τα πλέον στοιχειώδη δικαιώματα στην αγορά εργασίας”.

Τι συμπέρανε η αξιωματική αντιπολίτευση από το χθεσινό “διάγγελμα” του πρωθυπουργού εκτός από το ότι έχει επιλεκτική μνήμη; Ότι θέλησε να αποποιηθεί κάθε ευθύνη για την κοινωνική κρίση, ότι προσπάθησε να πείσει ότι η ακρίβεια ήρθε με τον πόλεμο στην Ουκρανία, ότι καλύπτει απόλυτα τα καρτέλ και τις εταιρείες παραγωγών ενέργειας που έχουν υπερκέρδη , ότι δεν θέλει να πάρει ουσιαστικά μέτρα αλλά συγχρόνως και ότι έχει αυτογνωσία αφού γνώριζε εκ των προτέρων ότι η αντιπολίτευση θα μιλήσει για μέτρα-ψίχουλα...

Βούλα Κεχαγιά

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: