22.3.22

Μόσχα - Κολιάτσου...


Η απόφαση του ενημερωτικού τομέα της ΕΡΤ να εμφανίσει τον Αχιλλέα Πατσούκα ως ανταποκριτή στη Μόσχα, ενώ ο δημοσιογράφος ήταν στην Αθήνα, προκαλεί κρίση στην εταιρεία. Η επόμενη ημέρα βρίσκει την ΕΡΤ χωρίς να έχει δώσει εξηγήσεις, ενώ ο Αχιλλέας Πατσούκας, ο οποίος... είχε ενημερώσει τη Διεύθυνση Ειδήσεων, έχει παραιτηθεί.

Το κρίσιμο σημείο είναι πως στον ενημερωτικό τομέα γνώριζαν πως ο δημοσιογράφος δεν ήταν στη Μόσχα, αλλά τον εμφάνιζαν –όχι πάντα– σαν να βρίσκεται στη Μόσχα, ενώ πολλές φορές εμφανιζόταν –ακόμη και από την παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων Αντριάνα Παρασκευοπούλου– ως ανταποκριτής της ΕΡΤ στην πρωτεύουσα της Ρωσίας.

Γνώριζαν δηλαδή οι πάντες στο κοντρόλ πως η σύνδεση με τον δημοσιογράφο δεν γινόταν με τη Μόσχα, αλλά με την Αθήνα.

Η ΕΣΗΕΑ ζήτησε εξηγήσεις, ενώ υπήρξε και αυτεπάγγελτη παρέμβαση του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού στην υπόθεση του δήθεν ανταποκριτή της ΕΡΤ στη Μόσχα. Αποφασίστηκε, να κληθούν σε απολογία οι Κωνσταντίνος Ζούλας (πρόεδρος ΕΡΤ), Φώτης Καφαράκης (γενικός διευθυντής ενημέρωσης ΕΡΤ), Γιάννης Τρουπής (διευθυντής ειδήσεων ΕΡΤ) και Άννα Παπασωτηρίου. 

Το θέμα έφτασε στη Βουλή με ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ιωάννης Οικονόμου δεν έδωσε κάποια απάντηση στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται να θέσει το ζήτημα στο ΕΣΡ...

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: