8.3.22

Τα φαινόμενα έχουν εξήγηση...


Οι Ρώσοι είναι εισβολείς και αυτό που κάνουν είναι πόλεμος. Κανένα παιχνίδι με τις λέξεις –για επίθεση κατά των ναζιστών κ.λπ.– δεν αλλάζει τα πραγματικά νοήματα. 

Και από αυτόν τον πόλεμο σκοτώνονται μάχιμοι και άμαχοι, χάνονται παιδιά, ορφανεύουν... οικογένειες, εκτοπίζονται πληθυσμοί, καταστρέφονται περιουσίες, αχρηστεύονται υποδομές, βουλιάζουν οικονομίες και απειλείται παγκοσμίως η ειρήνη. 

Γίνονται, δηλαδή, όλα εκείνα τα αποκρουστικά που μόνο αποστροφή προκαλούν. Να, όμως, που βρίσκονται άνθρωποι, μειοψηφία έστω, να υπερασπιστούν τους Ρώσους προβάλλοντας επιχειρήματα –όχι αβάσιμα- όπως έγινε το περασμένο Σάββατο στη Λυρική.

Από την άλλη, οι άδικοι, αδυσώπητοι, φονικοί, καταστροφικοί, ισοπεδωτικοί βομβαρδισμοί και πόλεμοι των Δυτικών είχαν μόνο αποδοκιμασία. Καμιά υποστήριξη, καμιά δικαιολογία, καμιά ανοχή από αυτό που λέμε δημόσιο αίσθημα -και σωστά. Προβληματίζεται η Δύση γιατί συμβαίνει αυτό; 

Γιατί, δηλαδή, από τη μια υπάρχει συλλογική απέχθεια και από την άλλη ανοχή, τουλάχιστον, μιας κατηγορίας πολιτών. Όλα τα φαινόμενα –γιατί φαινόμενο είναι η όποια θετική προσέγγιση του πολέμου που κήρυξαν οι Ρώσοι καταστρέφοντας ζωές– έχουν τη εξήγησή τους...

harddog-sport.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: