12.3.22

Εκτίθενται διεθνώς και τρώγονται μεταξύ τους...


Είναι προφανές ότι στο εσωτερικό της κυβέρνησης υπάρχει σοβαρή αναταραχή σε σχέση με τους χειρισμούς της υπόθεσης Νοβάρτις.

Η παρουσία της Ελένης Τουλουπάκη στην Επιτροπή κατά της Διαφθοράς στο Ευρωκοινοβούλιο έκανε ευρύτερα γνωστό το... γεγονός των διώξεων που υφίστανται οι εισαγγελείς επειδή κατά τη διερεύνηση του σκανδάλου ακούμπησαν πολιτικά πρόσωπα. Ακριβώς σ’ αυτό, άλλωστε, τοποθετήθηκε δημόσια ο ευρωβουλευτής Γ. Κύρτσος, με αποτέλεσμα η Ν.Δ. να ζητήσει την αποπομπή του από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Η κυβέρνηση εκτίθεται διεθνώς και κάποιοι πλέον κάνουν σπασμωδικές κινήσεις.

Μία από αυτές ήταν η επίθεση των Γεωργιάδη, Πλεύρη και Βορίδη στον υπουργό Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρα, μέσα στο υπουργικό Συμβούλιο, προκειμένου να ματαιωθεί κύρωση Ευρωπαϊκής Οδηγίας που προβλέπει μεγαλύτερη προστασία για τους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος.

Μια δεύτερη ήταν η κατάθεση ερώτησης από έξι βουλευτές της Ν.Δ. προς τον Κ. Τσιάρα με την οποία ζητούν αποφασιστική παρέμβαση στη Δικαιοσύνη προκειμένου να περιοριστούν οι κινήσεις της Τουλουπάκη και να διωχθούν οι προστατευόμενοι μάρτυρες της Νοβάρτις.

Οι συγκεκριμένοι βουλευτές είναι εντελώς άγνωστοι και προφανώς άλλοι βρίσκονται πίσω τους. Κι αυτοί προσπαθούν να πιέσουν τον Τσιάρα, γεγονός που δείχνει ότι η κατάσταση δεν ελέγχεται.

Με τη δίωξη κατά των εισαγγελέων αλλά και δύο δημοσιογράφων η κυβέρνηση έχει κατρακυλήσει σε έναν αντιθεσμικό κατήφορο που την εκθέτει στην Ευρώπη, δημιουργεί σοβαρές αντιδράσεις στο εσωτερικό της Δικαιοσύνης και ανοίγει επικίνδυνα ρήγματα στο εσωτερικό της. Όπως έστρωσαν…

Η ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: