H “βόμβα” της ενεργειακής κρίσης προβληματίζει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας είχε και χθες συσκέψεις με το επιτελείο του με αντικείμενο την ανεξέλεγκτη κατάσταση που διαμορφώνεται στην αγορά ενέργειας μετά και τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει ήδη προτείνει δέσμη μέτρων για την... ανακούφιση νοικοκυριών και επιχειρήσεων δεδομένου ότι οι αυξήσεις στις τιμές του ρεύματος και των καυσίμων προϋπήρχαν του πολέμου όμως διαπιστώνει-όπως λένε στελέχη της- την απροθυμία της ακόμη και τώρα να λάβει ουσιαστικά μέτρα στήριξης των πιο ευάλωτων σε μία χρονική στιγμή που οι πολίτες αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στοιχειωδώς στα έξοδα του μήνα.
Συγχρόνως καταλογίζει στην κυβέρνηση Μητσοτάκη σπουδή να προχωρήσει τη διαδικασία της απολιγνιτοποίησης καθιστώντας τη χώρα μας εξαρτώμενη από το φυσικό αέριο το οποίο μάλιστα αγοράζει κατά 30% πιο ακριβό σε σχέση με τη γειτονική Βουλγαρία.
Οι κεραίες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι βεβαίως στραμμένες και στις εξελίξεις που συνδέονται με τη ρωσική εισβολή όπως επίσης και στον ρόλο που επιδιώκει να διαδραματίσει η Τουρκία σε μία προσπάθεια να αναβαθμίσει την παρουσία της στην περιοχή. Στην τελευταία του συνέντευξη ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε ότι κάνουν λάθος όσοι έσπευσαν να μιλήσουν για απομονωτισμό της γειτονικής χώρας, τονίζοντας ότι είναι η πιο υπολογίσιμη δύναμη στα μάτια των συμμάχων, καθώς η ίδια προσπαθεί να διατηρήσει μία ουδετερότητα.
Είχε δε αναφερθεί και στην προτίμηση του Ουκρανού Προέδρου Ζελένσκι προς τη γείτονα καθώς είχε πλέξει το εγκώμιο του Ερντογάν τονίζοντας πως η στάση του επιτήδειου ουδέτερου δίνει πόντους στην Άγκυρα. Εξ αυτού του λόγου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε καλέσει στη Βουλή τον πρωθυπουργό να επιδιώκει τον διάλογο με την Τουρκία και μάλιστα σε επίπεδο κορυφής, κάτι που ο κ. Μητσοτάκης δεν απέρριψε στη δευτερολογία του κάνοντας τον Αλέξη Τσίπρα να χαιρετίσει την προθυμία του ακόμη και να συναντήσει τον Ερντογάν.
Η επιβεβαιωμένη συνάντηση της Κυριακής στην Κωνσταντινούπολη μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού και τον Τούρκου Προέδρου χαρακτηρίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θετική εξέλιξη υπό την προϋπόθεση βεβαίως ότι θα μπουν κόκκινες γραμμές και ότι τα θέματα της συζήτησης δεν μπορούν να υπερβαίνουν την υφαλοκρηπίδα και τις ΑΟΖ.
Εκ παραλλήλου στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ασχολούνται και με το συνέδριο του κόμματος που θα διεξαχθεί στο διάστημα 14-17 Απριλίου. Στο πλαίσιο αυτό ο Αλέξης Τσίπρας επιθυμεί να συνεχίσει τις εξορμήσεις του στην περιφέρεια κι έτσι καιρού…θέλοντος δεν αποκλείεται την Πέμπτη να περιοδεύσει σε κάποιον νομό είτε της Στερεάς Ελλάδας είτε της Πελοποννήσου...
Βούλα Κεχαγιά
ethnos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου