15.3.22

Ποια αποκλιμάκωση;...


Υγειονομικοί και πολιτικοί εξακολουθούν να αποκλιμακώνουν την προσοχή του λαού, μιλώντας για... αποκλιμάκωση των δεικτών τής πανδημίας. Ποια αποκλιμάκωση; 

Επειδή για 2-3 μέρες οι αριθμός των νεκρών κατέβηκε ελαφρώς κάτω από τους 50; Μήπως επειδή αξιολογούνται ως... λίγα τα κρούσματα που είναι γύρω στις 20.000 χιλιάδες; Μήπως γιατί βλέπουμε συνεχώς γύρω μας γνωστούς ή αναγνωρίσιμους που έχουν κολλήσει; Ανάμεσά τους, μάλιστα, ο πρωθυπουργός της χώρας και ο πρόεδρος της Βουλής! 

Η αίσθηση λήξης της πανδημίας που καλλιεργήθηκε έχει κάνει ζημιά. Το διαπιστώνεις από το πώς εφαρμόζονται τα μέτρα που εξακολουθούν να ισχύουν: χαλαρά, αδιάφορα και χωρίς εντατικούς ελέγχους –ίσως και χωρίς καν ουσιαστικούς ελέγχους. 

Και όταν η κυρία Ματίνα Παγώνη (που κήρυξε πρώτη, πολύ πριν από την επιτροπή, την απαλλαγή από τη μάσκες στους εξωτερικούς χώρους), δεν χάνει την ευκαιρία σε κάθε τηλεοπτική ή ραδιοφωνική της εμφάνιση να μιλάει για το ελεύθερο Πάσχα που θα περάσουμε, οι δείκτες παραμένουν ψηλά. Το επανέλαβε και σήμερα που είχαμε 70 νεκρούς και άνοδο σε μολύνσεις και διασωληνωμένους. 

Απτόητη και απτόητοι βαδίζουμε προς το Πάσχα με διαβεβαιώσεις που μας χαλαρώνουν περισσότερο, μολονότι ο ιός είναι εδώ –καθόλου χαλαρωμένος...

harddog-sport.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: