23.3.22

Το ρολόι μετρά αντίστροφα...


Καμία ουκρανική κρίση και κανένα διεθνές κύμα ανατιμήσεων δεν μπορούν να σώσουν τα κυβερνητικά προσχήματα στο θέμα της ακρίβειας. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δημιούργησε για τις εταιρείες ενέργειας άπλετο χώρο κερδοσκοπίας. Και τον δημιούργησε στην πλάτη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.

Η διεθνής συγκυρία κάνει αυτή την... κατάσταση εφιαλτική, καταστροφική για το επίπεδο ζωής εκατομμυρίων ανθρώπων, καθώς και για τον παραγωγικό ιστό μιας χώρας που πέρασε από δέκα χρόνια Μνημόνια και δύο χρόνια πανδημίας. Και η σταθερή άρνηση για ουσιαστικά μέτρα κατά της κερδοσκοπίας, η υποκριτική στάση του υπουργού Ενέργειας και οι προκλητικές ανοησίες του υπουργού Ανάπτυξης καθιστούν την κυβέρνηση Μητσοτάκη συνένοχη σ’ αυτή τη ληστεία.

Και δεν είναι μόνο η ακρίβεια. Η κυβέρνηση απέτυχε ολοκληρωτικά στη διαχείριση της πανδημίας και οδήγησε το Εθνικό Σύστημα Υγείας σε διάλυση. Οι επιλογές της στην Παιδεία υπήρξαν άθλιες και υπονομευτικές. Στην εργασία νομοθετήθηκε η κατάργηση των υπερωριών και κάθε ουσιαστικού δικαιώματος που προστάτευε τους χαμηλόμισθους.

Θεσμικά η κυβερνητική αθλιότητα περίσσεψε με τις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη για την υπόθεση Novartis, τις λίστες Πέτσα, τη χθεσινή τροπολογία για τις εφημερίδες, την υπονόμευση των ανεξάρτητων αρχών. Χώρια τα οικονομικά σκάνδαλα και οι απευθείας αναθέσεις δισεκατομμυρίων.

Με βάση όλα αυτά, το ρολόι της κυβέρνηση Μητσοτάκη μετρά αντίστροφα. Κανένας χειρισμός σχετικά με τον εκλογικό νόμο ή τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών δεν πρόκειται να τους σώσει. Το έργο τελειώνει οριστικά...

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: