11.3.22

Νέα προθεσμία πήρε ο Βαξεβάνης...


Στις 23 Μαρτίου η απολογία για το σκάνδαλο Novartis...

Στις 23 Μαρτίου θα προσέλθει και πάλι ενώπιον της ανακρίτριας του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου περί ευθύνης υπουργών Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου, ο εκδότης και δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης προκειμένου να απολογηθεί σχετικά με τις κατηγορίες που... του αποδίδει για την έρευνα που διεξήγαγε για το σκάνδαλο Novartis.

Σε έγγραφη αίτηση που κατέθεσε μέσω των δικηγόρων του, ο Κώστας Βαξεβάνης ζητεί από την ανακρίτρια τον απαραίτητο χρόνο προκειμένου να ενημερωθεί για τα στοιχεία της ογκωδέστατης δικογραφίας, καθώς επίσης και να του προσκομιστούν βασικά αποδεικτικά έγγραφα τα οποία δεν υπάρχουν στη δικογραφία.

Σύμφωνα με το Documento, εκτός από τη χορήγηση βασικών αποδεικτικών εγγράφων τα οποία δεν υπάρχουν στη δικογραφία, ένα από τα αιτήματα του Βαξεβάνη είναι να εξεταστεί κατ’ αντιπαράσταση με την πρώην εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Ράικου, την πρώην εισαγγελέα Εφετών Γεωργία Τσατάνη και τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή.

Να σημειωθεί ότι η δίωξη του Κώστα Βαξεβάνη όσο και της δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου, έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό φέρνοντας τη χώρα μας σε δεινή θέση εξαιτίας των πολιτικών επιλογών του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κώστας Βαξεβάνης αντιμετωπίζει την κατηγορία της συνέργειας σε κατάχρηση εξουσίας από κοινού δια της εκθέσεως σε δίωξη ή τιμωρία κάποιου αθώου κατά συρροή, της συνέργειας σε κατάχρηση εξουσίας από κοινού δια της μεταχειρίσεως παρανόμως εκβιαστικών μέσων για να πετύχουν οποιαδήποτε έγγραφη ή προφορική κατάθεση κατηγορουμένου ή μάρτυρα, της συνέργειας σε παράβαση καθήκοντος και τέλος για εγκληματική οργάνωση-συμμορία...

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: