29.3.22

Κλείστε το γενικό και βάλτε Βέμπο...


ΒΙΝΤΕΟ

Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι μια Συναυλία Ειρήνης με αίτημα να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία θα κινητοποιούσε τόσο χαμηλά ένστικτα από τη Νέα Δημοκρατία, τα κυβερνητικά στελέχη, τα δεξιά τρολ και τα άκρως φιλοκυβερνητικά μέσα.

Οι... τόνοι χολής και συκοφάντησης που χύθηκαν όλες αυτές τις ημέρες, δίνουν σιγά – σιγά τη θέση τους σε σουρεαλιστικά επιχειρήματα. Για παράδειγμα, ο Άρης Πορτοσάλτε θυμήθηκε τη Σοφία Βέμπο για να επιτεθεί στη Συναυλία Ειρήνης και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είπε σοβαρολογώντας, όταν εκείνη τη Δευτέρα «της 28ης Οκτωβρίου του 1940 η φασιστική Ιταλία μπήκε στην Ελλάδα η Σοφία Βέμπο τραγούδησε “φασίστα Μουσολίνι” δεν είπε γενικώς για την ειρήνη των λαών». 

Στη συνέχεια  αναφέρθηκε στο Άξιον Εστί του Οδυσσέα Ελύτη που μελοποίησε ο Μίκης Θεοδωράκης και το οποίο, όπως είπε ύμνησε «τα πάθη του λαού από την αντίσταση στο φασισμό».

Τώρα θα πείτε τι σχέση έχει ο τίτλος του παραπολιτικού με το θέμα. Και βέβαια έχει καθώς ήταν εκείνη η Δευτέρα της 28ης Μαρτίου 2022 που ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ, πρότεινε για να πέσουν οι τιμές στην ενέργεια να γίνεται υποχρεωτική διακοπή ρεύματος μία ώρα την ημέρα σε όλους. Οπότε, κλείστε το γενικό και βάλτε Βέμπο...

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: