9.3.22

Απαντήσεις για την απραξία του ΕΣΡ…


Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής θα πρέπει να παρουσιαστεί η Έκθεση Πεπραγμένων 2020 του ΕΣΡ και ενώ εντός του έτους, στις 24 Νοεμβρίου 2022, λήγει η εξαετής θητεία του προέδρου και των έξι μελών του ΕΣΡ. 

Η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής θα... πρέπει να αποφασίσει για τη σύνθεση του νέου ΕΣΡ. Η θητεία του προέδρου Αθανάσιου Κουτρομάνου και των μελών Πόπης Διαμαντάκου, Βασίλειου Καραποστόλη, Νικόλαου Κιάου, Ευαγγελίας Μήτρου, Γιώργου Πλειού και Γιώργου Σαριδάκη λήγει, χωρίς να υπάρχει δυνατότητα ανανέωσης, παρά μόνο παράτασης, και μόνο για εύλογο χρονικό διάστημα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας έχει ζητήσει δύο φορές την παραίτηση του Αθανάσιου Κουτρομάνου, χωρίς να υπάρξει ανταπόκριση από τον πρόεδρο της Αρχής, αν και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε συναινέσει στον ορισμό του, μετά από πρόταση της ΝΔ. Η θητεία των δύο άλλων μελών της Αρχής, της πρώην εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη και του δημοσιογράφου Σωκράτη Τσιχλιά, λήγει τον Φεβρουάριο του 2027...

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: