5.3.22

Στο Βερολίνο ο Μπένετ...


...μετά τη συνάντηση με Πούτιν...
Μετά τη «μυστική» συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο ο Ισραηλινός πρωθυπουργός έφυγε από τη Μόσχα και κατευθύνεται στο Βερολίνο για συνομιλίες με τον Γερμανό καγκελάριο.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά... ο Ναφτάλι Μπένετ, ο πρώτος ξένος ηγέτης που επισκέφτηκε τη ρωσική πρωτεύουσα, και ο Βλαντιμίρ Πούτιν συνομίλησαν σχετικά με την εισβολή στην Ουκρανία αλλά και τις εξελίξεις στη Βιέννη για την στις προσπάθειες αναβίωσης της διεθνούς συμφωνίας του 2015 για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

 Το γερμανικό περιοδικό Spiegel αναφέρει πως η συνάντηση διοργανώθηκε μετά από αίτημα του Ουκρανού προέδρου, ο οποίος φέρεται να ζήτησε από τον πρωθυπουργό του Ισραήλ να διοργανώσει διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο χωρών στο Ισραήλ.

Μετά τη συνάντησή του με τον Πούτιν, ο Μπένετ επικοινώνησε με τον Ζελένσκι και τον ενημέρωσε για τη συνομιλία με τον Πούτιν. Ο Μπένετ ταξίδευσε κατά παράβαση του Σαμπάτ, επειδή ο ιουδαϊσμός επιτρέπει κάτι τέτοιο όταν ο στόχος είναι η διατήρηση της ανθρώπινης ζωής, είπε ο εκπρόσωπός του...

Δεν υπάρχουν σχόλια: