Στο «1984», ο Όργουελ παρουσιάζει ως μια από τις αποτελεσματικότερες μεθόδους ελέγχου της σκέψης την ανακατασκευή του παρελθόντος. Για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, η ανακατασκευή του παρελθόντος είναι μια σημαντική πρόκληση.
Έτσι, βασικός στόχος της κυβερνητικής επικοινωνίας είναι... να συνδέσει η κοινωνία την ακρίβεια με την κρίση στην Ουκρανία. Να ξεχάσουν οι πολίτες ότι το ράλι της ακρίβειας στο ρεύμα έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Αύγουστο, με την κερδοσκοπία πάνω στον καύσωνα.
Να ξεχάσουν την προκλητική ανοχή στα καρτέλ και τις εναρμονισμένες πρακτικές. Την αιφνίδια και ανέμελη απολιγνιτοποίηση κατ' απαίτηση των ιδιωτών του φυσικού αερίου. Την παραχώρηση της ΔΕΗ σε ιδιωτικά συμφέροντα, χωρίς αντίκρυσμα για το Δημόσιο.
Και ακόμα να ξεχάσουν τις προκλητικές μπαρούφες του Άδωνι Γεωργιάδη, τις υποσχέσεις ότι το κύμα ακρίβειας θα είναι παροδικό, την προκλητική απραξία απέναντι στο όργιο κερδοσκοπίας στο λιανεμπόριο.
Να ξεχάσουν την αδιαφορία απέναντι στα μέτρα που πρότεινε η Κομισιόν για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Και να δοξάζουν τον Κ. Μητσοτάκη που τώρα ζητάει από την Ε.Ε. μέτρα τα οποία αρνείται να πάρει στο εσωτερικό της χώρας.
Τώρα η κυβέρνηση κρύβεται βολικά πίσω από την ουκρανική κρίση. Και αυτό της επιτρέπει και την αθώα να παριστάνει και την υπερκερδοφορία των φίλων της να διασφαλίζει. Αλλά όταν θα ανοίξουν οι επόμενοι λογαριασμοί, θα καταλάβει ότι το πολιτικό κόστος δεν είναι κάτι που μπορείς να αποφύγεις με τεχνάσματα...
ΑΥΓΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου