18.3.22

Εμπαιγμός...


Δεν κατάφερε να πείσει ο Κ. Μητσοτάκης για την πραγματική του πρόθεση να ανακουφίσει την κοινωνία από το τεράστιο κύμα ακρίβειας με το οποίο είναι αντιμέτωπη. Ο κόσμος ξέρει να κάνει διαιρέσεις και καταλαβαίνει πολύ καλά ότι μπορεί το 1,1 δισ. ευρώ σε 3,2 εκατ. πολίτες να... ακούγεται πολύ, αλλά όταν κάνεις την αναγωγή, βγαίνει 12 ευρώ τον μήνα επιδότηση βενζίνης για τρεις μήνες. Και αυτό είναι λίγο.

Έτσι από το διάγγελμα του Κ. Μητσοτάκη για τα μέτρα στήριξης απέμειναν γέλια απόγνωσης στα κονωνικά δίκτυα, καθώς και δηκτικά σχόλια για το σκηνοθετημένα ατημέλητο πολεμικό λουκ με το οποίο εμφανίστηκε.

Δεν πρόκειται μόνο για τα ψίχουλα που έδωσε ο Κ. Μητσοτάκης. Αυτό που παρατηρούν κυρίως οι πολίτες είναι ότι η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα για να αντιμετωπίσει την επιχειρηματική κερδοσκοπία. Αντίθετα, την επιδοτεί, καλύπτοντας με κρατικό χρήμα ένα κομμάτι της υπερκερδοφορίας και αρνούμενη να προστατεύσει τους ευάλωτους καταναλωτές ενέργειας.

Και επίσης αρνείται κάθε μέτρο με δημοσιονομικό αποτύπωμα, όπως προσωρινή μείωση φόρων και τελών, επικαλούμενη τα δυσχερή οικονομικά της χώρας. Για τα οποία όμως αδιαφορούσε όταν εξαπέλυε τσουνάμι απευθείας αναθέσεων και θέσπιζε φοροαπαλλαγές για τους πλούσιους.

Ας είμαστε ρεαλιστές, η κυβέρνηση ούτε θέλει ούτε μπορεί να υπερασπιστεί την κοινωνία. Η κοινωνία πρέπει να υπερασπιστεί τον εαυτό της από την κυβέρνηση. Γιατί δώδεκα χρόνια κρίσης είναι πάρα πολλά για να ανέχεται ο κόσμος τέτοιον εμπαιγμό...

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: