14.3.22

Στα όρια τους λόγω προσφυγικού δηλώνουν στην Πολωνία...



Οι δήμαρχοι των δύο μεγαλύτερων πόλεων της Πολωνίας δήλωσαν ότι παλεύουν να αντιμετωπίσουν τον τεράστιο αριθμό προσφύγων που φθάνουν από την Ουκρανία, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ περισσότεροι από 1,7 εκατομμύρια άνθρωποι πέρασαν στην Πολωνία μετά την έναρξη της επίθεσης της Ρωσίας...

Ο Rafał Trzaskowski, δήμαρχος της Βαρσοβίας, δήλωσε ότι 300.000 άνθρωποι έφτασαν στην πρωτεύουσα και δεσμεύτηκε να συνεχίσει να στηρίζει τους πρόσφυγες. Όμως, ανέφερε στο Twitter:

«Η πόλη μας παραμένει ο κύριος προορισμός για τους Ουκρανούς πρόσφυγες. Η κατάσταση γίνεται όλο και πιο δύσκολη κάθε μέρα».

Οι πρόσφυγες που φτάνουν στην πολωνική πρωτεύουσα φιλοξενούνται κυρίως σε ιδιωτικές κατοικίες, καθώς και σε δύο μεγάλα αθλητικά στάδια. Πινακίδες έχουν πλέον αναρτηθεί στους κεντρικούς σιδηροδρομικούς σταθμούς της Βαρσοβίας για να κατευθύνουν τους ανθρώπους σε άλλα μέρη της Πολωνίας όπου υπάρχει περισσότερος χώρος για να τους φιλοξενήσει. «Οι μεγάλες πόλεις στην Πολωνία είναι ήδη υπερπλήρες», λέει μια πινακίδα, «μη φοβάστε να πάτε σε μικρότερες πόλεις: είναι ειρηνικές, έχουν φαγητό, υποδομές και είναι καλά προσαρμοσμένες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: