29.3.22

Γιατί στην Κουμουνδούρου χάρηκαν...


...από τη συνάντηση Ανδρουλάκη-Κόστα...

Εκ πρώτης όψεως, θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει ότι στην Κουμουνδούρου αντιμετώπισαν ανταγωνιστικά την θερμότατη συνάντηση του Νίκου Ανδρουλάκη με τον πορτογάλο πρωθυπουργό, Αντόνιο Κόστα. 

Ωστόσο, ο Neo ρώτησε και έμαθε πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει ούτε αισθάνεται κάποια... ανασφάλεια για τις σχέσεις του με τους Ευρωσοσιαλιστές ηγέτες και, ως εκ τούτου, μόνο ικανοποίηση αισθάνεται για την παρουσία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο πρωθυπουργικό μέγαρο της Λισαβόνας. 

Βλέπετε, τέτοιες συναντήσεις εξ αντικειμένου «μετατοπίζουν» το ΠΑΣΟΚ πολύ μακριά από την πολιτική των ίσων αποστάσεων, καθώς ο Κόστα είναι ένας σοσιαλιστής ηγέτης που επιμένει στο κάλεσμά του προς τις προοδευτικές δυνάμεις για συνεργασία -κι αυτό παρά το γεγονός ότι στις πρόσφατες εκλογές κατάφερε να κερδίσει την αυτοδυναμία. 

Με άλλα λόγια, έστω και μέσω… Λισαβόνας, ο Ανδρουλάκης ουσιαστικά ενισχύει το στρατηγικό αφήγημα περί «προοδευτικής κυβέρνησης», αποκλείοντας με το παράδειγμά του κάθε σενάριο συγκυβέρνησης με τη Δεξιά. Γι’ αυτό, λοιπόν και στην Κουμουνδούρου αισθάνονται ότι δεν έχουν κανέναν λόγο να μην χαίρονται επειδή ο Κόστα δέχθηκε τον Ανδρουλάκη…

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: