17.3.22

Τετ α τετ με τον νέο πρέσβη των ΗΠΑ...


Το βράδυ της Δευτέρας –ώρα ΗΠΑ– έγινε η πρώτη γνωριμία, μετά την επικύρωση του διορισμού του από το Κογκρέσο, μεταξύ Ελλήνων αξιωματούχων και του νέου Αμερικανού πρέσβη στην Ελλάδα, Τζορτζ Τσούνη. 

Ο Τσούνης παρακάθησε στο ίδιο τραπέζι με τους... δύο υπουργούς, Μ. Βαρβιτσιώτη και Ν. Παπαθανάση, και τους τρεις βουλευτές, Τ. Χατζηβασιλείου, Δ. Καιρίδη, Γ. Κουμουτσάκο, και συνέφαγαν στο επίσημο δείπνο του Delphi Economic Forum παρακολουθώντας την ομιλία του προέδρου της επιτροπής εξωτερικών σχέσεων της αμερικανικής Γερουσίας, Μπομπ Μενέντεζ. Στο ίδιο τραπέζι βρισκόταν εκτός από την Ελληνίδα πρέσβειρα στην Ουάσιγκτον Αλ. Παπαδοπούλου και ο απερχόμενος πρέσβης Τζέφρεϊ Πάιατ.

Ανυπομονεί

Ο Τσούνης, όπως μου μεταφέρθηκε αρμοδίως, ήταν ιδιαίτερα θερμός με τους Ελληνες αξιωματούχους και τους είπε πως ανυπομονεί να τα πουν ξανά τον Μάιο στην Αθήνα –οπότε αναλαμβάνει καθήκοντα–, ενώ σημείωσε πως βασικός στόχος του είναι να ενισχύσει τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

Απευθείας

Oπως έλεγε Αμερικανός που γνωρίζει καλά τη σχέση Τσούνη – Μπάιντεν, ο Ελληνοαμερικανός είναι από τους λίγους που μπορούν να έχουν απευθείας επικοινωνία με τον Αμερικανό πρόεδρο μέσω των κινητών τους. Ο Τσούνης γνωρίζει πολύ καλά την Ελλάδα, ενώ έκανε εντύπωση ότι μίλησε στους Ελληνες πολιτικούς σε άψογα ελληνικά...

Θεωρείο - Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: