13.3.22

Και ο Πολωνός πρόεδρος φοβάται για χρήση χημικών από τον Πούτιν...



Ο Πολωνός πρόεδρος Αντρέι Ντούντα δήλωσε σήμερα στο BBC πως πιστεύει ότι η Ρωσία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει χημικά όπλα καθώς ο Πούτιν βρίσκεται σε «μια πολύ δύσκολη κατάσταση».

«Στην πραγματικότητα, πολιτικά, έχει... ήδη χάσει τον πόλεμο και εσωτερικά δεν τον κερδίζει», πρόσθεσε.

«Σίγουρα η βορειοατλαντική συμμαχία [ΝΑΤΟ], θα πρέπει να καθίσει σε αυτό το τραπέζι και πραγματικά πρέπει να σκεφτεί σοβαρά τι να κάνει, γιατί τότε αρχίζει να γίνεται επικίνδυνο, όχι μόνο για την Ευρώπη ή την περιοχή μας, αλλά για ολόκληρο τον κόσμο».

Ο Ντούντα λέει ότι η μεταφορά αεροσκαφών MIG29 στην Ουκρανία δεν είναι δυνατή και πιστεύει ότι η ύπαρξη ζώνης απαγόρευσης πτήσεων θα μπορούσε να είναι η αρχή του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου.

«Η μεταφορά αεροπλάνων ή η προσπάθεια υπεράσπισης του ουρανού πάνω από την Ουκρανία από ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη, είναι μια απόφαση που είναι αυστηρά στρατιωτική και σοβαρή, γιατί σημαίνει ότι τα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ θα πρέπει να σταλούν στον ουκρανικό εναέριο χώρο και εκεί θα ήταν μια αντιπαράθεση μεταξύ αεροσκαφών του ΝΑΤΟ και ρωσικών αεροσκαφών και σημαίνει το άνοιγμα ενός τρίτου παγκόσμιου πολέμου» είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: