29.3.22

Το περιστέρι και η σκιά του γαϊδάρου...


Θα μπορούσε να διεκδικήσει βραβείο παγκόσμιας πρωτοτυπίας η κυβέρνηση με τον πόλεμο που εξαπέλυσε εναντίον μιας... συναυλίας. Σήμερα το απόγευμα θα συναντηθούν στα Προπύλαια «αι γενεαί πάσαι» του ελληνικού τραγουδιού, που εκπροσωπούν όλα τα μουσικά είδη αλλά και από διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες, για να στείλουν το πανανθρώπινο μήνυμα της ειρήνης.

Ωστόσο, στην πολεμοχαρή κυβέρνηση Μητσοτάκη το... φιλειρηνικό μήνυμα δεν άρεσε και έτσι επί μία εβδομάδα έχει εξαπολύσει τα σκυλιά του πολέμου απέναντι στους καλλιτέχνες αλλά και τον φορέα που διοργανώνει την εκδήλωση, τη δραστήρια σε πολλά μέτωπα εδώ και χρόνια «Αλληλεγγύη για Ολους».

Σε αυτή τη λυσσώδη και βορβορώδη επίθεση επιστρατεύτηκαν πολλοί: από τον Γρηγόρη Ψαριανό, συνεργάτη στο γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένου (που παραποίησε αισχρά την αφίσα της εκδήλωσης με αγκυλωτούς σταυρούς), μέχρι τον διευθυντή του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκο Ρωμανό (που αναπαρήγαγε μέσω twitter την… τρομερή αποκάλυψη της «Ομάδας Αλήθειας» της Ν.Δ. πως η πρώην υπουργός Θεανώ Φωτίου έχει παραχωρήσει μια τηλεφωνική γραμμή, την οποία δικαιούται ως βουλευτίνα, στην «Αλληλεγγύη για Ολους»).

Τα φιλικά στην κυβέρνηση ΜΜΕ εξαπέλυσαν συντονισμένη επίθεση κατά της εκδήλωσης αρχικά και του ΣΥΡΙΖΑ στη συνέχεια. Από κοντά και μηνύματα σε διατεταγμένη υπηρεσία, που ανακάλυψαν το δίκτυο πρακτόρων του Πούτιν στην Ελλάδα στο πρόσωπο των καλλιτεχνών και κατά την προσφιλή τους μέθοδο επιχείρησαν «δολοφονίες χαρακτήρα».

Σε επίσημη πρώτη ως προς τα πολιτικά τεκταινόμενα εμφανίστηκε και ο γιος του «νόμιμου ιδιοκτήτη» και πρωθυπουργού Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, με μια θρασύτατη ανάρτηση που διαγράφει με μια μονοκοντυλιά τη ζώσα ιστορία του ελληνικού πενταγράμμου.

Πέρα από τις προφάσεις που επικαλέστηκε ο κυβερνητικός εσμός και το «ακραίο κέντρο» (ότι τάχα η αρχική αφίσα δεν καταδικάζει ρητά τη ρωσική εισβολή και δεν ανέφερε τη λέξη «Ουκρανία»), η συναυλία αυτή ενοχλεί ουσιαστικά την κυβέρνηση, όπως την ενοχλεί κάθε λαϊκή κινητοποίηση.

Όχι μόνο γιατί η κυβέρνηση εκτιμά πως το πολεμοχαρές κλίμα που καλλιεργεί συστηματικά ο Κυρ. Μητσοτάκης μπορεί να καλύψει οποιοδήποτε άλλο εσωτερικό πρόβλημα, όπως η ακρίβεια που μαστίζει τα νοικοκυριά, αλλά και γιατί χρειάζεται όσο ποτέ να κατασκευάσει έναν εσωτερικό εχθρό με τον οποίο θα σκιαμαχεί «περί όνου σκιάς». Στην παρούσα περίσταση, για το περιστέρι της ειρήνης...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: