16.3.22

Ούλτρα Δεξιός...


Ό,τι κι αν αποφασίσει να κάνει στην πολιτική του διαδρομή ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος εφεξής, είναι αυτονόητο ότι θα συνεχίσει να επενδύει πολιτικά στην οικοδόμηση ενός ούλτρα δεξιού προφίλ και στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, ασκώντας κριτική εκ δεξιών στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση. 

Τούτου δοθέντος, το ότι... κατέθεσε ερώτηση προς τον επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας για το πού βρίσκονται τα ελληνοτουρκικά, είναι απολύτως εύλογο: μεταξύ άλλων, ο Μπογδάνος ερωτά αν «ισχύει η ΑΟΖ μας σε επαφή με την Κυπριακή Δημοκρατία και με πλήρη επήρεια της Μεγίστης», κατά πόσον «συζητιέται αποστρατιωτικοποίηση», αν «αποσύρουμε τα ρωσικά οπλικά μας συστήματα», αλλά και κατά πόσον «έχουμε de facto απεμπολήσει το δικαίωμα στα 12 ναυτικά μίλια». 

Επίσης, ο ανεξάρτητος βουλευτής της Α’ Αθηνών ζητεί να πληροφορηθεί «αν και πότε θα εξορύξουμε τους υδρογονάνθρακές μας». 

Το γεγονός, λοιπόν, ότι οι ερωτήσεις είναι πιεστικές και απευθύνονται στον Δένδια δεν σχετίζεται μόνο με την πολιτική «επένδυση» του Μπογδάνου στα ελληνοτουρκικά, αλλά και στο γεγονός ότι ο υπουργός Εξωτερικών «επέβαλε», επί της ουσίας, τη διαγραφή του από την ΝΔ -για λόγους καλλιέργειας προφίλ «δελφίνου», όπως επιμένει να τονίζει σε συνομιλητές του ο ανεξάρτητος βουλευτής.

Με άλλα λόγια, δε θα αφήσει τον Δένδια σε ησυχία για… πολλούς λόγους: πολιτικούς, αλλά και προσωπικούς.

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: