Κάθε φορά που ο Άδωνις Γεωργιάδης προσπαθεί να διαχειριστεί επικοινωνιακά την πράξη αρχειοθέτησης για το σκάνδαλο Novartis υπέρ του, ανοίγει νέα θεσμικά ζητήματα.
Έτσι μόλις χθες έγινε γνωστό ότι η πράξη αρχειοθέτησης, την οποία προσκόμισε στη Βουλή ο ίδιος ο κ. Γεωργιάδης θριαμβολογώντας για το... αποτέλεσμα, ήταν ελλιπής και πάντως διαφορετική από εκείνη που τελικά προσκόμισε πάλι στη Βουλή όταν κάποιοι παρατήρησαν ότι έλειπε μία σελίδα από το συγκεκριμένο έγγραφο.
Ούτε ο πλέον ευφάνταστος σεναριογράφος δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι ένα δικαστικό έγγραφο, στο οποίο τόσα στηρίζει απ' ό,τι φαίνεται επικοινωνιακά η κυβέρνηση, θα κατάφερνε να φέρει στο προσκήνιο ξανά το υπαρκτό σκάνδαλο της Novartis που έχει επιφέρει ζημιά τουλάχιστον 3 δισ. ευρώ στο Ελληνικό Δημόσιο και που κάποιοι εναντίον των συμφερόντων του ελληνικού λαού ονομάζουν «σκευωρία», ενώ κάποιοι άλλοι το χαρακτηρίζουν «φιάσκο»!
Αν πάντως πρόκειται περί φιάσκου, τότε η προσδοκία των ελληνικών αρχών να ζητήσουν εκατομμύρια ευρώ ως αποζημίωση από τον πολυεθνικό κολοσσό για πράξεις διαφθοράς που έγιναν στη χώρα μας δεν θα καταλήξει πουθενά. Και φαίνεται ότι οι δεκάδες νομικοί του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, οι οποίοι σύστησαν στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να ζητήσει την αποζημίωση από τη Novartis, έχουν υποπέσει σε δικαστική πλάνη!
Για να μιλήσουμε σοβαρά, όλα όσα τραγελαφικά γίνονται αυτές τις ημέρες με πρωταγωνιστή τον εκτός εαυτού Άδωνι Γεωργιάδη είναι σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος, με στόχο μόνο την είσπραξη μικροκομματικού οφέλους για την κυβέρνηση.
Τα δύο διαφορετικά έγγραφα που ανέδειξε με δημοσιεύματά του το Documento δείχνουν μια προνομιακή σχέση ενημέρωσης μεταξύ του ελεγχόμενου πρώην υπουργού Υγείας και της Οικονομικής Εισαγγελίας. Οι δύο διαφορετικές υπογραφές του εισαγγελέα Διαφθοράς που αρχειοθέτησε φανερώνουν ότι, κατά το πλέον αθώο σενάριο, μπήκαν σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, ενώ η απάλειψη μιας λέξης στο τελικό συμπέρασμα του κειμένου δημιουργεί ερωτήματα αν το πρώτο κείμενο τέθηκε υπόψη του ελεγχόμενου ως κείμενο - σχέδιο για να εγκριθεί ή όχι.
Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, λόγω της θέσης που κατέχει, δεν έχει δικαίωμα να μην απαντά σε ερωτήματα και να υποβάλλει απλώς αγωγές! Το ίδιο καθήκον υπάρχει και στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να διερευνήσει όλα τα σκοτεινά σημεία της αρχειοθέτησης. Για τη χαμένη τιμή της Δικαιοσύνης και μόνο...
ΑΥΓΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου